01 / 05 / 2024

bodrum antik mezar

bodrum antik mezar

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Bodrum'da Pedasa Antik Kenti'ndeki 170 dönümlük arazi 35 milyona satılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içine alan 170 dönümlük arazinin hissedarları tarafından 35 milyona satışa çıkarıldı.

Myndos Antik Kenti'ndeki kaçak inşaata çevrecilerden tepki!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatı yürütüldüğü ileti sürüldü. Gümüşlük sakinleri ve çevreciler, “birinci derece arkeolojik sit alanı” olarak tescilli olan alandaki inşaat çalışmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu...

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatına başlandı. Belediye, arazi sahibiyle ilgili 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

Stratonikeia Antik Kenti'ndeki çalışmalarda 65 mezar bulundu!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı sezonunda yürütülen çalışmalar sırasında, Bizans dönemine ait 65 mezar bulundu.

Stratonikeia Antik Kenti restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında 2015 yılında 202 eser ortaya çıkarıldı, "Batı Caddesi"nde de erken Bizans dönemine ait 40 mezar bulundu.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Bodrum'da inşaat alanında bulunan antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Myndos Antik Kenti kazılarının yeniden başlaması talep edildi!

Bodrum'un Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti'nde 2005 yılından beri sürdürülen bilimsel ve arkeolojik kazılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son verilmesine yerel halktan tepki geldi.

Elysium Miramar Bodrum 46 villasıyla yatırımcılarını bekliyor!

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul markalarından Ofton İnşaat'ın geçmişi Antik Çağlar'a dayanan ve ünlü tarihçi Heredot'un deyimiyle “Sonsuz Mavinin Ülkesi” olarak anılan adıyla Bodrum'da yükselen projesi Elysium Miramar Bodrum, yatırımcılarını bekliyor.

Perre Antik Kenti turizme kazandırılıyor!

Perre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Kommagene Krallığı'nın başkenti Samosata ile Melitene arasında yer alan 208 kaya mezarı bulunuyor.

Bodrum'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat için yapılan sondaj çalışmasında, M.Ö 5. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen çok sayıda tarihi mezar tespit edildi..

bodrum antik mezar Haberi

bodrum antik mezar

Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.


Göktepe mevkisindeki inşaat sırasında iş makinelerinin ortaya çıkardığı antik mezarlar için Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerince kurtarma kazısı başlatıldı. 


Yapılan ilk tespitlerde 11 tarihi mezar bulan müze çalışanları, çalışmaları derinleştirdi. Bölgedeki kaya mezarları için başlatılan kazılarda mezar sayısı 50'ye yükseldi. 


Ödenek yokluğu ve olumsuz hava şartları nedeniyle bir aydır ara verilen kazılara hafta başında yeniden başlandı. Müze yetkilileri gözetiminde 10 kişilik ekip, daha önce açılan mezarları ve çevresini temizledi. Yeni mezarlara da ulaşan ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Bölgede 55 kaya mezarı bulan müze yetkililerinin kazı sonrası düzenleyecekleri raporlar doğrultusunda milattan önce 1. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen mezarların yer aldığı bölgenin, nekropol alanı...