19 / 05 / 2024

Bodrum Köprüsü onarılacak mı

Bodrum Köprüsü onarılacak mı

Bergama'da üzerinden ağır tonajlı TIR'ların geçmesi nedeniyle tehlikede olan 2 bin yıllık Bodrum Köprüsü için adım atıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Yeni Asır'ın gündeme getirdiği köprüyü rahatlatmak için proje hazırlandığını açıkladı

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Asya ile Avrupa'yı birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler...

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

'Osmangazi Köprüsü satılacak' iddiasına cevap!

Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ Üst Yöneticisi Yavuz Batum, Osmangazi Köprüsü'nün satılacağı iddialarına ilişkin dikkat çeken bir cevap verdi. 

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü onarılıyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 12 Haziran'da başlatılan bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Köprüdeki iyileştirmeşer 31 Ağustos'ta tamamlanacak.

YSS Köprüsü'nün Kurtköy-Paşaköy bağlantısı 4 Temmuz'da açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arsla müjdeyi verdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 11 kilometrelik Kurtköy-Paşaköy bağlantı yolu 4 Temmuz'da açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar yarın atılacak!

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar yarın atılacak. "Dünyanın en uzun köprüsü" olacak köprü için 18 Mart'ta yapılacak temel atma töreni öncesi Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang ile imza töreni düzenlenecek.

Manisa Gölmarmara Köprüsü onarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde 9 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı. Kısa sürede tamamlanan çalışma, sürücülerin yüzünü güldürdü.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihalesi bu ay yapılacak!

Çanakkale 1915 Köprüsü için en önemli kriterleri belirlediklerini kaydeden Bakan Arslan, "İhale duyurusu bu ay yapılacak. Ayak açıklığı 2 bin 23 metre olacak. Şu anda en büyüğü Japonya'daki Akashi Kaikyo, bin 991 metre" dedi. Arslan, Korelilerin ve Çinlilerin de projeyle ilgilendiğini söyledi.

Batman Köprüsü yeniden yapılacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun bağlantısını sağlaması amacıyla yaptırılacak ve 6 milyon liraya mal olacak Batman Köprüsü'nün yeniden yapım sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Bodrum Köprüsü onarılacak mı Haberi

Bodrum Köprüsü onarılacak mı


UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Bergama'da 2 bin yıl önce Roma İmparatoru Adrianus tarafından inşa edilen ve üzerinden her gün geçen 100 tonluk ağır tonajlı araçlar nedeniyle çökme tehlikesi taşıyan Bodrum Köprüsü için umut doğdu. Yeni Asır'ın daha önce manşetten gündeme getirdiği sorunla ilgili açıklama yapan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "Köprünün rahatlaması için çevreyolu projesi yapıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'müz de en az bizim kadar bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. En kısa süre içerisinde orada çözüme yönelik uygulamanın başlayacağı inancındayım" dedi. 


Köprüde bozulmalar var

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da, "Proje bittiği zaman en azından ağır taşıtlar burayı kullanmayacak. Daha yolun başındayız ama bir yerden başlamak gerek" dedi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Tarihi...