05 / 05 / 2024

bodrum mal mdürülüğü

bodrum mal mdürülüğü

Bodrum Mal Müdürlüğü Türkbükü'ndeki arsayı 1 milyon liradan satışa çıkardı...

Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor! 73 milyon TL'lik yatırım için düğmeye basıldı!

Alanya'daki Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor. Söz konusu kapasite artışı 73 milyon 124 bin 800 TL'ye mal olacak.

Apartman aidatı nasıl paylaştırılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında 'Apartmanda güvenlik personeli çalıştırıyoruz. Benim dairem en küçük daire. Fakat bu güvenlik personelinin maaşı ve SGK primi eşit olarak bölüştürülüyor. Bu haksızlık değil mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı...

Koronavirüs Bodrum gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılırken, ticaretten ekonomiye, gayrimenkulden inşaata birçok sektörü de etkiliyor. ERA Life Bodrum Brokeri Burcu Güngör Tezal, Covid-19 salgınının Bodrum gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Bodrum'a yatırım yapanlar kazanacak!

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Çağlar, "Bodrum'da markalar açısından önemli hareketlilik yaşanıyor. Markalı konut üreticileri, lüks otel zincirleri, özel okullar ve hastanelerin özel adresi haline dönüşen Bodrum'da, birçok lüks marka, ilk yatırımlarını buraya gerçekleştiriyor" dedi...

İmar barışında bodrum kat hesaba katılır mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki ödeme yapılırken bodrum kat hesaba katılır mı? İşte cevabı...

Serkoç'tan Bodrum’a Lujo isimli lüks otel!

Anex Tours’un CEO’su Serhat Koçkar’ın şirketi Serkoç, 170 milyon dolar yatırımla Bodrum'da Lujo isimli lüks otel açmaya hazırlanıyor. 

Miras nasıl paylaştırılır?

Sağken malını istediği şekilde tasarruf edebilen kişi miras paylaşımını nasıl yapmalıdır? Miras nasıl paylaştırılır?

Kira depozitosu nereye yatırılır?

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?

Değer artış kazancı vergisi nerelere yatırılır?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, ikinci taksitleri devam eden değer artış kazancı vergisi nerelere yatırılır? İşte yanıtı..

Tapu şerhi nasıl kaldırılır?

Bir gayrimenkulün tapusu üzerine şerh konulması halinde taşınmaz mal sahibinin bazı hakları kısıtlanabiliyor. Peki, tapu üzerine konulan bu şerh kaldırılabilir mi? Tapu şerhi nasıl kaldırılır?

Bağış yoluyla mirastan mal kaçırılır mı?

Mal sahipleri yasal mirasçılarını mirasından mahrum bırakmak için, gayrimenkullerini mirasçılarından birine bağışlayabiliyor. Peki, bağış yoluyla mirastan mal kaçırılır mı? Mal kaçırma davası nasıl açılır?

Olağanüstü mal rejimine nasıl geçilir?

Eşlerden birinin istemi ile ve Cebrî icra hâlinde olağanüstü mal rejimi uygulamasına geçilebiliyor. Peki, olağanüstü mal rejimine nasıl geçilir? Olağanüstü mal rejimi kararı nasıl alınır?

Apartmandan kiracı nasıl attırılır?

Apartmanda maliklerden birinin evini kiraya verdiğini ancak kiracının apartmanda sürekli gürültü yaptığını düşünelim. Malikler kiracıyı apartmandan attırabilir mi? Apartmandan kiracı nasıl attırılır? İşte yanıtı..

bodrum mal mdürülüğü Haberi

bodrum mal mdürülüğü

Bodrum, Türkbükü, Bağarası'ndaki 1.726,99 metrekarelik imar durumu konut alanı olan arsa 1 milyon liraya satılıyor. İhalesi 31 Mayıs 2012'de saat 11.00'da yapılacak. 


Yukarıdaki nitelikleri belirtilen Hazine adına kayıtlı taşınmaz mal satışı yapılmak üzere 2886 sayılı Devlet İhale Kanonunun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile 31.05.2012 tarihinde ihaleye çıkarılacaktır.


1- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi,

b) Tebligat için Türkiye'deki adreslerini gösterir belgeyi,

c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfuz cüzdan suretini vermeleri, (Aslı ihaleye başlamadan önce ibraz edilecektir.) tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildiımeleri,

ç) Geçici teminatın yatırıldığına dair belgeyi (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları veya Hazine Müsteşarlığınca İhraç Edilen Devlet

İç Borçlanma Senetleri veya bu...