06 / 05 / 2024

Bodrum Rus turizmi

Bodrum Rus turizmi

Bodrum Tanıtma Vakfı 'nın (BOTAV) desteğiyle "Bodrum'u Rusya'ya ve Rusça Konuşan Ülkelere Tanıtma" çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, Moskova'da açılacak olan "Bodrum Tanıtım Ofisi"yle ilgili imzalar atıldı.

Binlerce lira ödemişlerdi Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, mühür vuruldu. 300 turist 43 derece sıcağın altında bavullarıyla saatlerce otellerin önünde bekledi. Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmala

Chelsea'yı almayacak, Bodrum'dan malikane alacak! Muhsin Bayrak'ın yeni sözü!

Türk iş insanı Muhsin Bayrak geçen haftalarda Chelsea'yi satın alacağını açıklayarak gündeme gelmişti. Basın toplantısıyla Chelsea'yi almaktan vazgeçtiğini söyleyen Muhsin Bayrak,  Rus iş insanı Roman Abramovich'e Bodrum'da helikopter pisti olan bir malikane hediye etmek istediğini açıkladı.

Rus yatırımcılardan Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rus yatırımcıların Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Mica Ertegün Bodrum'daki villası için verilen teklifi reddetti!

İş insanı merhum Ahmet Ertegün’ün eşi Mica Ertegün, Bodrum'da bulunan villası için Rus insanı tarafından verilen 20 milyon dolar teklifini geri çevirdi. Ertegün eşine verdiği sözü tutarak villayı satmayacağını dile getirdi.

Yabancılar gayrimenkul yatırımında Bodrum'u tercih ediyor!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımları arttı. Özellikle Rus ve Ukraynalı vatandaşlar son zamanlarda Bodrum'dan ev almaya başladı. 

Ruslardan Bodrum'daki turizm tesislerine 300 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum, Rus iş insanlarının radarına girdi. Öyle ki Ruslar bu bölgede bulunan turizm tesislerine yatırım yapmaya başladı. 

Bodrum'un gayrimenkul sektörü Ruslara tanıtılıyor!

Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'da bin Rus yaşıyor. Bodrum'un gayrimenkul piyasası Ruslara tanıtıldı. 

Fatih Terim Bodrum'daki evini 15 milyon Euro'ya satıyor!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Bodrum Türkbükü'nde yer alan villasını 15 milyon Euro'ya satışa çıkardı. Terim'in Rus işadamıyla pazarlık aşamasında olduğu öğrenildi.

Bodrum'un 'akrep savar' evleri turizmi canlandırıyor!

Gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesi, beyaz badanalı, mavi pencereli ve begonvil çiçekleriyle süslü "akrep savar" evleri ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Yalıkavak Spektr Hotel Bodrum hizmete açıldı!

TÜRKİYE ile Rusya arasındaki ilişkilerin gerginleştiği günlerde Bodrum'a 8 milyon dolarlık turizm yatırımı yapan Rus işadamı Sergey Klyuev, bugünlerin gelip geçici olduğunu söyledi.

İranlı turistler Bodrum'u tercih ediyor!

Özel bir turizm şirketi,yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek.

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turizmciler, Rus rublesinin dolar karşısındaki düşüşü nedeniyle Rus turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.

Jumeirah Bodrum Palace'ın kapıları açıldı!

Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'un, Bodrum'da saray mimarisiyle yaptırdığı lüks otel, yerli yabancı jet sosyetenin yeni uğrak yeri oldu. Otele gelen turistlerin çoğunluğunun Rus olması ise dikkat çekti!

Bodrum Rus turizmi Haberi

Bodrum Rus turizmi

Çalıştaya, Bodrum Belediyesi ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ile Bodrum'da yatırım yapmayı planlayan Rus işadamları katıldı."Bodrum'daki turist ve yatırımcıların sayısını nasıl iki katına çıkarabiliriz ve bundan kazanan kimler olacaktır" sorusuna cevap aranan çalıştaya katılanlar, fikir alışverişinde bulundu.



Ofis açılacak

Geçen yıl Türkiye'ye 36 milyon 800 bin turist geldiğini, bunun 4 milyon 479 binini Rusların oluşturduğunu dile getiren BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum'un Rusya'da iyi tanıtılamadığını belirtti. Bodrum'a 1 milyon 338 bin yabancı turist geldiğini, bunların sadece 61 bininin Rus olduğunu söyleyen Mahmut Serdar Kocadon, Mart ayında önemli bir adım atarak Bodrum...