28 / 04 / 2024

Mica Ertegün Bodrum'daki villası için verilen teklifi reddetti!

Mica Ertegün Bodrum'daki villası için verilen teklifi reddetti!

İş insanı merhum Ahmet Ertegün’ün eşi Mica Ertegün, Bodrum'da bulunan villası için Rus insanı tarafından verilen 20 milyon dolar teklifini geri çevirdi. Ertegün eşine verdiği sözü tutarak villayı satmayacağını dile getirdi.



ABD'de kurduğu Atlantic Records adlı plak şirketi ile 50 yıl boyunca dünya müziğine yön veren merhum Ahmet Ertegün'ün, Bodrum'da dünyanın en ünlü devlet görevlilerini ve  starlarını ağırladığı dillere destan evinin 2017'de 13 milyon dolara satıldığı söylentileri bulunuyordu.

Takvim'de yer alan habere göre; Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün söylentilere "13 değil, 113 milyon dolar da verseler yine satmam" yanıtını vermişti. 

Görünen o ki Mica Ertegün sözünü tuttu. Ertegün, bir Rus iş insanının evine verdiği 20 milyon dolarlık teklifi reddetti. Son zamanlarda Bodrum'da artan emlak fiyatları, bölgenin simge yapılarından olan bu denize nazır evin de fiyatını 4 yıl içinde 6 milyon dolar yükseltti. İddialara göre Bodrum'un müdavimlerinden Rus iş insanı, yıllarca evin boş olduğunu fark edince Ertegün'ün bu çok ünlü evine talip oldu.

Mica Ertegün Bodrum daki villası için verilen teklifi reddetti!

TAPUSU YEĞENİNDE

Yıllardır evin bakımıyla ilgilenen yardımcıların desteğiyle Mica Hanım'a ulaşan Rus iş insanı, ev için tam 20 milyon dolar teklifinde bulundu. Fakat evde birçok hatıraya sahip olan  ve en önemlisi evin Ahmet Ertegün'den kendisine miras olduğunu söyleyen Mica Ertegün, "Burası satılık değil" yanıtı vererek 20 milyon dolar yani yaklaşık 108 milyon TL'yi geri çevirdi. Bundan dört yıl önce evine verilen 13 milyon dolarlık yani 108 milyon TL'lik teklifi hiç düşünmeden reddeden Mica Hanım, şimdi de "Hatıralarımız, 166 milyon TL'den daha değerli" dedi. Bu esnada Ahmet Ertegün; Sting'den Dustin Hoffman'a, Mick Jager'dan Henry Kissinger'e kadar pek çok ünlü dostunu ağırladığı Bodrum'daki evini, ölmeden önce yeğeni Leyla Ertegün'ün üzerine yaptı. Ahmet Ertegün, tapusu yeğen Leyla Ertegün'de olan evin kullanım hakkını ölünceye kadar Mica Ertegün'e bıraktı ve bu evin satılmamasını ikisine de vasiyet etti.

BODRUM'UN SİMGELERİNDEN

Ahmet Ertegün, bir röportajında 60 bin dolara aldığını söylediği evine Mica Hanım ile her yaz üç-dört haftalığına gelir, dostlarını ağırlardı.  Ertegün'lerin, Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde yüzde 100 Türk malıyla yapılıp donatılan evi, mimar Turgut Cansever tasarladı. Eskiden Salih Efendi Konağı olan ev, 1973'te yazlık konuta çevrildi. 

Mica Ertegün, Ethem Pertev Yalısı’nın iç mimarlığını yapacak!


Geri Dön