04 / 05 / 2024

bodrum yatak sayısı

bodrum yatak sayısı

Yerli ve yabancı yatırımcılar Bodrum’a devamlı otel yatırımı yapıyor. Ancak Bodrum’da yapılan yazlık konut ve özellikle otel sayıları ve yatak sayıları bilinemiyor...

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

32 şehir hastanesiyle yatak sayısı 44 bin 409’a çıkacak!

Dünyanın model aldığı şehir hastaneleri rekora koşuyor. Yapımı devam eden 32 şehir hastanesiyle yatak sayısının 44 bin 409’a çıkması planlanıyor.

İmar barışında bodrum kat sayılır mı?

İmar barışı başvuru sürecinde, kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

2020 sonunda yatak sayısı 28 bin olacak!

Türkiye sağlık anlamında bir devrim yaşıyor. Şehir hastaneleri bir bir açılmaya devam ediyor. Yeni açılack hastanelerle birlikte 2020 sonunda yatak sayısı 28 bin olacak...

Wyndham Hotel'in Türkiye'deki otel sayısı 51'e ulaştı!

Dünya genelinde 7 bin 800 otel, 720 bin yatak kapasitesi ve 40 bine yakın çalışana sahip olan Wyndham Grubu, Türkiye'deki 51. otelini açtı. Grup Türkiye'de 70 otel sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Bodrum'da inşaat alanında bulunan antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turizmciler, Rus rublesinin dolar karşısındaki düşüşü nedeniyle Rus turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.

Muğla'da turist sayısı yüzde 2 arttı!

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla 'da, 2014 yılında, bir önceki yıla göre gelen turist sayısında yüzde 2 artış yaşandı.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 2 arttı!

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla 'da, 2013 yılına göre gelen turist sayısında yüzde 2 artış yasandı. 2014 yılında gelen turist sayısı 3 milyon 302 bin 688'e ulaştı.

Adana'da otel yatak sayısı yüzde 100 arttı!

ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkam Tayyar Zaimoğlu, Adana'nın nitelikli yatak kapasitesinin geçen 5 yıl içinde yüzde yüz artış sağlayarak 8 bine ulaştığını söyledi..

İzmir'deki turizm tesisi sayısı 220'ye ulaştı!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı.

bodrum yatak sayısı Haberi

bodrum yatak sayısı

Dünya Gazetesi'nden Tevfik Güngör, bugün köşesinde "Bodrum'a hücum" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Son iki yıl yabancı ve yerli firmalar Bodrum’da devamlı otel yapıyorlar.

Maalesef Türkiye’de inşaat envanteri izlenmediği için Bodrum’da yapılan yazlık konut ve özellikle otel sayıları ve yatak sayıları bilinemiyor. Ama bilinen yerli yatırımcılar yanında yabancıların da Bodrum’a devamlı otel yapmaya başlamaları.

Bodrum’un bugüne kadar özelliği yaz tatili süresinin üç ay ile sınırlı olmasıdır.

Yeni yapılan lüks otellerin üç aylık tatil süresi müşterisiyle, giderlerini karşılamaları imkansızdır.

Bodrum’un bir özelliği de yerli ve yabancı turist için havayoluna bağlılığı. 2018’de Bodrum’a yılın ilk 6 ayında dış hatlarla 460 bin, iç hatlarla 1 milyon 37 bin, toplam 1 milyon 498 bin kişi geldi.

Bodrum’daki mevcut otelleri bırakınız tüm sezon yaz sezonu bile dolduramaz. Ancak...