22 / 05 / 2024

bodruma gelecek turist sayısı

bodruma gelecek turist sayısı

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ndeki Gemi Yanaşma İskelesi’ne yanaşan ’Mein Schiff 3’ adlı gemi, 2 bin 475 turist getirdi. Geminin yıl içinde 30 bine yakın turisti, tur kapsamında ilçeye getireceği belirtildi.

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Türkiye'de otel rezervasyonları yüzde 40 düşüşte!

Türkiye Otelciler Birliği, güvenlik endişeleri nedeniyle bu yıl Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinden gelecek turist sayısında önemli düşüş beklendiğini belirtirken; rezervasyon ve organizasyonlarda da yüzde 40’a varan iptaller yaşandığını açıkladı.

Bodrum'a 30 bine yakın turist gelecek!

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ndeki Gemi Yanaşma İskelesi’ne yanaşan ’Mein Schiff 3’ adlı gemi, 2 bin 475 turist getirdi. Geminin yıl içinde 30 bine yakın turisti, tur kapsamında ilçeye getireceği belirtildi.

Aleksy Ulyukayev: Rus turist sayısı azalmayacak!

Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanı Aleksy Ulyukayev, rublenin dolar karşısında yeniden güçlendiği için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında bir azalma olmayacağını müjdeledi. Sektör temsilcileri açıklamaya temkinli yaklaştı.

Osman Ayık: Hedefimiz 4 milyon turist!

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) konuğu Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman AYIK oldu. Ayık, "Türkiye turizm alanında hiçbir şey yapmasa bile 1 milyon turist gelecek. Fakat biz 3-4 milyon hedefiyle çalış

Türk turizmi 4.5 milyar dolar kayba uğrayacak!

TÜROFED'in raporuna göre 1.5 milyon turist Türkiye'ye gelmeyecek. Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısında yüzde 25-30 düşüş olabileceği bunun da yaklaşık 1-1.5 milyon turiste denk geldiği kaydedildi.

Turist sayısı artacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turist sayısınında artış olacağını kaydederek ITB Berlin'in, dünyadaki en büyük turizm fuarı olduğuna değindi. Çavuşoğlu, "Ülkemize gelecek turist sayısı burada belli olur'' dedi.

Çanakkale'ye Nisan ayında 14 bin turist gelecek!

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını anma törenleri için Çanakkale’ye 18- 25 Nisan tarihleri arasında 14 kruvaziyer gemi ile yaklaşık 14 bin Avusturalya ve Yeni Zelandalı turist gelecek.

Anı Tur 25 yeni otel açacak!

Anı Tur'un Başkanı, 30 yıllık turizmci Veli Çilsal, Rusya ve krizdeki Avrupa'dan gelecek turist sayısının azalmasına karşı Gürcistan formülü önerdi: Ruslar pasaportsuz Türkiye'ye gelsin, Türkler tatili ülkesinde yapsın..

Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri!

TÜRKİYE turizmde basamak atlamaya devam ediyor. Türkiye'ye turist sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39.2 milyon olacağı tahmin ediliyor.Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri.

Ahmet Boztaş: Alanya'ya Körfez ülkelerinden turist gelecek!

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada 29 Temmuzda Körfez ülkelerinden Antalya'ya direkt uçak seferlerinin başlayacağını belirterek, bölgedeki birçok ülkeden ilçeye turist geleceğini söyledi.

bodruma gelecek turist sayısı Haberi

bodruma gelecek turist sayısı

Yunanistan’ın Mykonos Adası’ndan gelen 295 metre uzunluğundaki Malta Bayraklı ’Mein Schiff 3’, Gemi Yanaşma İskelesi’ne demirledi. 1015 personeli bulunan gemide çoğunluğu Alman 2 bin 475 yolcu olduğu belirtildi. Gemiden inen yolcular, ilçe merkezinde ve sahilde yürüyüş yaparak güneşin tadını çıkardı. Özellikle hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yapan turistler, tarihi mekanları gezme imkanı buldu. 

15 güverte, bar ve restoranlar ile eğlence ve dinlenme alanları bulunan dev yolcu gemisinin; tur programı kapsamında bu sezon 12 kez daha Bodrum’a geleceği belirtildi. Yolcu gemisinin bu yolculuklarında ilçeye 30 bine yakın yolcu getirmesi bekleniyor. Turistler, akşam saatlerinde gemiye binmek üzere iskeleye döndü. Geminin İtalya’nın Katanya şehrine gitmek üzere Bodrum’dan...