01 / 05 / 2024

boğaz köprüsünde koşu ne zaman

boğaz köprüsünde koşu ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 17 Kasım’da yapılacak olan Avrasya Maratonu'nun ismini Vodafone İstanbul Maratonu olarak değiştirdiklerini ve maratonda halk koşusunun gruplar halinde yapılacağını söyledi...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım başladı!

Çanakkale Boğazı’nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk defa birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde artık sona gelindi. Simgelerin köprsünün ekonomiye yılda 223 milyarlık katlı sağlaması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Blok montajların tamamlanmasıyla dev köprünün yolu gün yüzüne çıktı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde montaj işlemleri tamamlanıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde tabliye montaj işlemleri tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde önemli gelişme!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montajları devam ediyor...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun inşaatına başlandı. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana kablo montajı başladı!

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana kablo montajı için çalışmalar başladı. Çelik kablolarda kullanılan 162 bin kilometre tel uzunluğu ile dünyanın etrafı 4 kez dolaşılabiliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajına başlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajı çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin yüzde 78'i tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köprünün kırmızı beyaz kulelerinin yüzde 78'lik bölümü tamamlandı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde 250 metreye ulaşıldı!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hızla devam ediyor. Lapseki ve Gelibolu yakasında deniz içerisinde bulunan köprü kulelerde, 26’ncı blokların da konulmasının ardından 250 metre yüksekliğe ulaşıldı.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

boğaz köprüsünde koşu ne zaman Haberi

boğaz köprüsünde koşu ne zaman


"Maratonda halk koşusu gruplar halinde olacak"


17 Kasım’da yapılacak olan Vodafone İstanbul Maratonu’ndan bahseden Kadir Topbaş, maratonda bir takım değişikliklere gidildiğini belirtti.


Avrasya Maratonu’nun ismini değiştirdiklerini kaydeden Topbaş, şunları söyledi:


“Bazı değişimlerle yapıyoruz. Kent reklamı için böyle bir düzenleme yaptık. Biraz daha farklı başlangıç olacak, kente önemli bir katkı sağlayacak. 30 bin civarında maratoncunun katılımı bekliyoruz. Belki de artacak. Halk koşusu olarak da 100 binin üzerine çıkacak. Köprü güvenliği açısından da halk koşusunda bunu bölerek zaman aralıklarıyla köprüyü geçmeye sağlıyoruz. Köprüde endişe verici bir durum çıkmasın diye. İstanbul için önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. TRT tarafından canlı yayın sağlanacak.”


Maraton öncesi bir takım önlemler alındığını kaydeden Topbaş, “Yeni düzenlemeler yapılıyor. İkinci köprüyü kullanacak şekilde düzenlemeler yapılıyor. Geçen 15 dakikalık 2-3 grup halinde köprüye...