12 / 05 / 2024

boğaz koruma kararı

boğaz koruma kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 45-50'sinin depreme hazır durumda olduğunu söyledi. Kurum, ''Türkiye'de 21 bin kaçak yapı var. Bunların 3 bin 300'ünü yıktık ve yıkmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

Sedat Özkan: Asıl siluet ve imar krizi Boğaz’da!

İBB İmar Komisyonu üyesi CHP'li Sedat Özkan, "Sadece 16/9'da değil, asıl imar ve siluet sorunu Boğaz'da. Koca iş merkezleri yükseldi. Yüzlerce binaya yıkım kararı var'' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Feryal Gülman'ın Boğaz'daki yalısı yıkılacak!

İBB bir süredir Boğaz’daki kaçak yapıları yıkıyor. Bu kapsamda Feryal Gülman’ın Bebek’teki ünlü ‘Yol Yalısı’na yıkım kararı çıkarıldı.

Boğaz'daki iki metruk villa yıkılmaya bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz’daki kaçak yapıları yıkmaya başladı. Boğaz'da 12 yıl önce yıkım kararı alınan 2 villa yıkılmayı bekliyor.

İstanbul Boğazı'nda yıkımlar sürecek!

İBB yetkilileri İstanbul Boğazı'ndaki yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin kaçak binanın yıkım kararı var.

Boğaz’daki yapılara yakın koruma talebi!

İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve yangınlara daha kısa sürede müdahale etmek isteyen Kıyı Emniyeti Müdürlüğü, Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı istedi...

Kıbrıs İskele Boğazı'ndaki kaçak yapılar yıkılmalı!

Kıbrıs İskele Kurumsallaşma Platformu dönem başkanı Mustafa Bayramoğlu, “İskele Boğazı’ndaki sahil işgalinden kaynaklanan, mahkeme yıkım kararı olan yerin mühürlenmesi” ile ilgili dün basında çıkan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

1996 yılında Boğaz'a tüpgeçit kararı!

1996 yılında Bakanlar Kurulu'ndaki bir tartışmada İstanbul Boğazı'na tüpgeçit, 3. köprüye ağır basmış. 1.3 milyar dolara (120 trilyon 900 milyar lira) mal olacak bin 800 metre uzunluğundaki projeyi kamuoyunda tartışmaya açmışlar.

1981 yılında Boğaz kıyılarında en çok 3 katlı bina yapılabilecekmiş!

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Boğaz kıyılarında inşa edilecek yapıların üç katı geçmemesini kararlaştırmış. Boğaziçi'ni Koruma Projesi'ni hazırlayan Anıtlar Yüksek Kurulu, yükseklik ölçüsünün arsanın en düşük noktasından alınmasını kararlaş

İstanbul Boğazı'na imar kararı çıktı!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği 1983 yılından beri kanunla korunan Boğaz hattında imar artışının önünü açarak, son kalan alanları da ranta ve talana teslim edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Boğazı’nı temizliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Deniz Yüzeyi Temizleme Teknesi İstanbul Boğazı’nı temizlemek için iskele ve koylardaki çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışmalarda, kirlilik sabah saatlerinde Avrupa, akşam saatlerinde ise Anadolu yakasında daha yoğu

boğaz koruma kararı Haberi

boğaz koruma kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve kaçak yapılaşma ile mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah Gazetesi'nde Barış Şimşek'in haberine göre; 18 yıllık AK Parti iktidarı boyunca hastane, yol, okul, üniversite, toplu konut, içme suyu, atıksu arıtma tesisi gibi projeler için İstanbul'a 86 milyar lira yatırımda bulundukları ve 22.5 milyar liralık daha yatırımın sürdüğünden bahseden Kurum, "Ankara'da 93 milyar lira tamamlanan, devam eden 7 milyar lira, İzmir'de tamamlanan 70 milyar lira, devam eden 17 milyar lira yatırım kararı aldık. Şehirlere gittiğimizde acil ihtiyaçlara göre planlama yapıyoruz. Sadece AK Partiye oy verenlere hizmet eden bir anlayışı benimsemedik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğimiz şekilde hiç kimseyi ötekileştirmeden tüm milletimize aynı şekilde hizmet götürüyoruz" diye konuştu. Depremle mücadeleyle ilgili devam kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan kurum şu...