02 / 05 / 2024

boğaz sahil şeridi

boğaz sahil şeridi

Boğaz trafiğini rahatlatmak için 61 parselde 2 metrekareden 197 metrekareye kadar istimlak yapılacak. Çengelköy'deki ışıklar kaldırılıp, Boğaziçi Köprüsü yönüne olan trafik tek yönlü olacak...

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz'a çevirdi!

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz hattına çevirdi. Sahil şeridindeki 600 yalının 100'e yakınını yabancı yatırımcılar aldı. Boğaz hattını en çok tercih edenler ise Ortadoğulular.

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

Kıbrıs İskele Boğazı'ndaki kaçak yapılar yıkılmalı!

Kıbrıs İskele Kurumsallaşma Platformu dönem başkanı Mustafa Bayramoğlu, “İskele Boğazı’ndaki sahil işgalinden kaynaklanan, mahkeme yıkım kararı olan yerin mühürlenmesi” ile ilgili dün basında çıkan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Galataport, Boğaz’ın siluetini değiştirecek!

Karaköy Rıhtımı’ndan Fındıklı’ya kadar uzanan Galataport projesi, 1.2 kilometrelik sahil şeridinde 112 bin 147 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje tamamlandığında boğazın silueti de değişmiş olacak.

Boğaz’ın iki yakası birbirine 8 metre daha yaklaştı!

İki kıtayı birleştiren 30 kilometre uzunluğundaki Boğaz, “yer kazanma” çalışmaları nedeniyle daraldıkça daralıyor. Son olarak Emirgan sahil yolundaki düzenlemeyle, Boğaz’ın iki yakası birbirine 8 metre daha yaklaştı.

Karacabey Boğazı sahil arazisi Bayramdere Muhtarlığı'na tahsis edildi!

Bursa 'daki en güzel sahil şeritlerinden birine sahip olan Karacabey Boğazı 'ndaki denize sıfır 20 dönümlük arazi Bayramdere Muhtarlığına tahsis edildi.

1981 yılında Boğaz kıyıları halkın yararına açılmış!

1981 yılında sahil şeridindeki kaçak gazino, lokanta ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra, deniz kıyılarından halkın yararlanabilmesi çalışmalara başlanmış. Bebek'ten Kavaklar'a uzanan Boğaz yolundaki yapıların yıkılmasıyla yeşillendirme çalışmalarına

İstanbul Boğazı Emirgan'da 8 metre daralıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından yaptırılan emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. 2015 yılı başında tamamlanacak proje sonucunda İstanbul Boğazı 8 metre daralmış olacak...

İstanbul Boğazı 8 metre daralıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından yaptırılan emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. 2015 yılı başında tamamlanacak proje sonucunda İstanbul Boğazı 8 metre daralmış olacak...

Sahil şeridi nasıl belirlenir?

Deniz ve tabii göllerin kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanlar olan sahil şeridi tespiti nasıl yapılır? Sahil şeridi nasıl belirlenir?

Çanakkale boğaz hattı için görüş alışverişi yapıldı!

Boğaz hattı için görüş alışverişi yapıldı. Çanakkale Valiliği himayesinde, Gestaş tarafından hazırlanan boğaz geçişi yeni hattı ve Barbaros Mahallesi sahil düzenlemesi projeleri geniş katılımlı bir toplantı ile görüşüldü.

Şişecam Boğaz'daki arsalarını satışa çıkardı!

İstanbul Boğazı kıyısında bulunan arsalar, Şişecam tarafından üretim tesisi olarak kullanılan İstanbul Boğazı'ndaki arsaların sahil yoluna yaklaşık 300 metre cephesi bulunuyor. Arazilerin bir kısmı ise denize sıfır konumda bulunuyor...

Boğaz'daki yalılara yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor!

Azerbaycan ve Avrupa'dan İstanbul'a gelen yabancılar, Boğaz'daki yalılara yoğun ilgi gösteriyorlar...

boğaz sahil şeridi Haberi

boğaz sahil şeridi

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Boğaz trafiğini rahatlatmak için, yoğunluğun en fazla olduğu noktalardan biri olan Çengelköy'e neşter vuruluyor. Mesai saatlerinde Boğaziçi Köprüsü'ne girişte saatlerce araç kuyruğuna neden olan Beylerbeyi'ndeki kavşak düzenlemesinin ardından şimdi de Çengelköy'de tıkanan trafiğe çözüm için Bakanlar Kurulu, İstanbul Büyüşehir Belediyesi'nin talebi üzerine toplam 4 bin metrekarelik arazinin acele kamulaştırılmasına karar verdi. 

18 Haziran 2013 tarihli Bakanlar Kurulu karan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasından sonra 2 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Hazırlanan palana göre, Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı ve Vahdettin Köşkü ve Çevresi Yol Düzenlemesi Projesi kapsamında vatandaşların tapulu arazilerinden 61 parselde, 2 metrekareden 197 metrekareye varan istimlak yapüacak. Proje kapsamında Çengelköy'deki ışıklar kaldırılıp, Çengelköy'den Boğaziçi Köprüsü yönüne olan trafik tek yönlü olacak. İBB...