29 / 04 / 2024

1981 yılında Boğaz kıyıları halkın yararına açılmış!

1981 yılında Boğaz kıyıları halkın yararına açılmış!

1981 yılında sahil şeridindeki kaçak gazino, lokanta ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra, deniz kıyılarından halkın yararlanabilmesi çalışmalara başlanmış. Bebek'ten Kavaklar'a uzanan Boğaz yolundaki yapıların yıkılmasıyla yeşillendirme çalışmalarına



1981 yılında Boğaz kıyıları halkın yararına açılmış!


KAÇAK GAZİNOLAR YIKILDI, DENİZ GÖRÜNDÜ


Boğaz kıyıları halkın yararına açılıyor


  İstanbul sahil şeridindeki kaçak gazino, lokanta ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra, İstanbul Belediyesi, deniz kıyılarından halkın yararlanabilmesi için çalışmalara başlamıştır.

  Özellikle Bebek'ten başlayıp, Kavaklar'a dek uzanan Boğaz yolunda, daha önce çay bahçesi ya da içkili lokanta olarak kullanılan kaçak yapıların yıkılmasını takiben bu yerlerin yeşillendirilip, sabit banklar konulması için çalışmalar sürdürülmektedir.

  Araçların deniz kıyısına park ederek görüntüyü bozmaması için yaya kaldırımı kenarındaki setler yükseltilmektedir. Bu arada, bazı kesimlere otoparklar yapılması da düşünülmektedir.


  Kavaklar çok değişti


  Kıyılardaki uygulamadan en çok etkilenen semtlerden biri de Rumelikavağı olmuştur. Balıkçı meyhaneleriyle ünlü olan bu bölge şimdi alabildiğine sessiz bulunmaktadır. Daha önce özellikle yaz aylarında gerek turistlerin, gerekse İstanbulluların akın akın gittikleri bu bölge şimdi bomboştur. Sadece, yol kenarlarına dizdikleri plastik leğenler içinde balık satan seyyar balıkçılara rastlanmaktadır.

  Kaçak gazino ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra en çok hareketlenen, canlanan yerlerden biri de Arnavutköy ve Bebek kıyıları olmuştur. Daha önce araçlar gazinolar yüzünden gezmeye yer bulamayan İstanbullular, şimdi bu bölgelerde sıcak günlerle birlikte deniz kıyılarını doldurmaya başlamışlardır.


Milliyet Gazetesi 11 Mayıs 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön