15 / 05 / 2024

İstanbul sahil şeridi

İstanbul sahil şeridi

1981 yılında sahil şeridindeki kaçak gazino, lokanta ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra, deniz kıyılarından halkın yararlanabilmesi çalışmalara başlanmış. Bebek'ten Kavaklar'a uzanan Boğaz yolundaki yapıların yıkılmasıyla yeşillendirme çalışmalarına

İstanbul depremi için flaş uyarı: Uzman isim sahil yolunu işaret etti! 

Prof. Dr. Halit Özen, İstanbul'da meydana gelebilecek olası bir depremde, doğu-batı istikametinde sahil yolu, D-100 karayolu, TEM Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu'ndan meydana gelen 4 koridordan en az ikisinin açık tutulması gerektiğini belirtti. İşte o uyarılar...

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Maltepe 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Maltepe ilçesi, 1/1000 ölçekli E-5 Güneyi Sahil Şeridi Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planına ilişkin 15.07.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

Deniz İstanbul Bahar Rezidans'ın lansmanı yapıldı! İstanbul’un marinalı tek sahil kasabasında lansman fırsatı!

Şehir yaşamına değer katan nitelikli projelerin sahibi Keleşoğlu Holding imzasıyla hayata geçirilen mega kent İstanbul’un marinalı tek sahil kasabası Denizİstanbul'un yeni etabı ‘Bahar Rezidans’ın lansmanı yapıldı. İşte detaylar...

Sahil bölgelerinde konut fiyatları yükseliyor!

Tatil sezonunun bitmesine rağmen sahil bölgelerindeki ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Aydın, Muğla, Balıkesir gibi kentler ev fiyatlarında İstanbul'a fark attı.

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul sahil şeridindeki evler için mahkemeden karar!

İstanbul'da Büyükçekmece, Selimpaşa, Kumburgaz ve Silivri’de, sahil şeridinde kalan binlerce yazlık sahibi sevindiren haber geldi. Kamuya ait alanda inşa edildikleri gerekçesi ile yıkımı istenen evler ile ret kararı alındı.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Alicia Keys San Diego'da ev aldı!

Alicia Keys ünlü sahil şeridi San Diego'da 30 milyon dolara ev aldı. Boydan boya camla kaplı evde iki suit ve dört yatak odası mevcut.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul ve Kocaeli arasında 1 milyon insanı trafik stresinden kurtaracak olan ve yatırım tutarı 5 milyar lirayı bulan Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul sahil şeridi Haberi

İstanbul sahil şeridi



KAÇAK GAZİNOLAR YIKILDI, DENİZ GÖRÜNDÜ


Boğaz kıyıları halkın yararına açılıyor


  İstanbul sahil şeridindeki kaçak gazino, lokanta ve çay bahçelerinin yıkılmasından sonra, İstanbul Belediyesi, deniz kıyılarından halkın yararlanabilmesi için çalışmalara başlamıştır.

  Özellikle Bebek'ten başlayıp, Kavaklar'a dek uzanan Boğaz yolunda, daha önce çay bahçesi ya da içkili lokanta olarak kullanılan kaçak yapıların yıkılmasını takiben bu yerlerin yeşillendirilip, sabit banklar konulması için çalışmalar sürdürülmektedir.

  Araçların deniz kıyısına park ederek görüntüyü bozmaması için yaya kaldırımı kenarındaki setler yükseltilmektedir. Bu arada, bazı kesimlere otoparklar yapılması da düşünülmektedir.


  Kavaklar çok değişti


  Kıyılardaki uygulamadan en çok etkilenen semtlerden biri de Rumelikavağı olmuştur. Balıkçı meyhaneleriyle ünlü olan...