18 / 05 / 2024

boğaz suyu haliçe taşınıyor

boğaz suyu haliçe taşınıyor

İstanbul Boğazı’ndan 2 bin 200 milimetre çapındaki dev borularla günde 260 bin metreküp suyu Haliç'e taşıyacak projenin açılışı bugün saat 14:00'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kağıthane’de gerçekleştirilecek...

Boğaz manzaralı evde 7 bin TL kira ödeyen kiracısına, ev sahibinden isyan! Evime çöktü!

Kiracı ev sahibi arasında büyük gerginliğe sebep olan kira bedellerine bir yenisi eklendi. Bir ev sahibi, Boğaz manzaralı evinde oturan kiracısının  7 bin TL kira ödediğini söyledi. Ev sahibi 'evime çöktü' diyerek isyan etti...

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Boğaz'dan geçen gemilerin yarısı Kanal İstanbul'dan geçse rekor olur!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı 2018'de 41 bin 103 oldu. Yani Boğaz'dan geçen gemilerin, geçen yılki sayıya göre, yarısı Kanal İstanbul'dan geçse, Kanal İstanbul insan yapımı kanallar içinde en yoğun trafiğe sahip olur...

Gerard Depardieu: Boğaz'dan ev almak istiyorum!

Fransız sinemasının efsane oyuncularından olan Gerard Depardieu, Cansel Elçin ile buluştu. Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Depardieu, Elçin'e Boğaz'dan ev alma hayali olduğunu söyledi.

Boğaz'dan ev almak isteyenler dikkat!

Boğazın en güzel semtlerinden Beylerbeyi ve Çengelköy’de konut fiyatları yüzde 30 civarında geriledi. Bölgede 100’e yakın yalı, yalı dairesi ve müstakil ev satılık. Bölgenin en büyük sorunu ise yoğun trafik ile otopark eksikliği...

Yabancı konut yatırımcıları Boğaz'ı sevdi!

Ortadoğulu zengin yatırımcıların Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahip yalı ve köşklere ilgisi artıyor. Boğaz'da yalı fiyatları ise 30 milyon liradan başlıyor.

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz'a çevirdi!

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz hattına çevirdi. Sahil şeridindeki 600 yalının 100'e yakınını yabancı yatırımcılar aldı. Boğaz hattını en çok tercih edenler ise Ortadoğulular.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı'nın oturduğu Boğaz manzaralı villayı sattı!

Boşandığı eşi Şeyma Subaşı'nın Boğaz manzaralı villasını satışa çıkaran Acun Ilıcalı, 56 milyon liraya aldığı mülkü 50 milyon liraya sattı. Paris'te tatil yapan Şeyma, taşınmak için İstanbul'a döndü.

Mesut Özil ve Amine Gülşe Boğaz'dan ev bakıyor!

Futbolcu Mesut Özil ve oyuncu Amine Gülşe, evlilik hazırlıklarına hız verdi. Çiftin Boğaz'da ev arayışına girdiği, yeni evleri için 25 milyon TL'yi gözden çıkardıkları öğrenildi.

Boğaz'ın Kedili Yalısı satışa çıkarıldı!

Boğaz'ın gözde yalıları arasında bulunan Kedili Yalı (Fatma Yaşa Yalısı) 95 milyon TL bedel ile satışa sunuldu. Kedili Yalı 6 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip. 

Burcu Esmersoy Boğaz’da ev arıyor!

İşadamı Berk Suyabatmaz’la Mayıs ayında evlenen Burcu Esmersoy’u taşınma telaşı sardı. Boğaz’da ev arayışına giren Esmersoy, Raffles Otel’e yerleşti.

İBB, Boğaz'a sıfır arsasını 18.5 milyon TL'ye sattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'deki Boğaz'a sıfır arsasını sattı. Arsayı, bitişik parselde otel inşaatı yapan Esta Gayrimenkul firması 18 milyon 500 bin TL'ye satın aldı.

boğaz suyu haliçe taşınıyor Haberi

boğaz suyu haliçe taşınıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 3.5 yıllık çalışmasıyla İstanbul Boğazı’ndan 2 bin 200 milimetre çapındaki dev borularla günde 260 bin metreküp su Haliç’e taşınacak. Testi biten proje bugün saat 14.00’te açılıyor. Açılış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kağıthane gerçekleştirilcek. Haliç suyunun temzilenmesini ve biyolojik çeşitliliğin artmasını sağlayacak projede, deniz suyu Sarıyer Çayırbaşı’ndan alınıp, 5 kilometrelik tünelle Ayazağa’ya taşındı. Burada yüzeye çıkan boğaz suyu, 23 metre terfi ettirilerek Kağıthane Deresi’ne aktarıldı. Deniz suyu 9 Kilometrelik dere yolculuğu sonrası Haliç’e ulaştı. Proje, 44 milyon TL'ye mal oldu. 


Haliç Çevre Koruma Projesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde yani 1995’te başlatıldı. İlk olarak Haliç kıyısındaki sanayi tesisleri kaldırıldı. Haliç’in her iki yakasındaki atıksu toplama kollektör ve tünelleri yapıldı.Haliç dibinden, koku yapan 5 milyon metreküp çamur çıkartıldı....