26 / 07 / 2024

Boğazda bulunan villalar ne olacak

Boğazda bulunan villalar ne olacak

9-10 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı'ndan imar artışı çıktı. Öngörünüm bölgesindeki alanda bina yükseklikleri arttırılarak taban alanı genişletilecek. Boğaziçi yapılaşma sınırını belirleyen öngörünüm çizgisi de yeniden belirl

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Teras Kale'de boğaz manzaralı villalar 4 milyon 250 bin TL'ye! Yeni projede yüzde 20 indirim fırsatı!

Teras Kale Çanakkale projesinde yer alan villalar yüzde 20 indirimle alıcılarını bekliyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin 2024 yılının Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villalar! Boğaziçi Simas Konakları nerede?

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villaların satış süreci devam ediyor. Peki Boğaziçi Simas Konakları nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Boğaziçi Simas Konakları detayları...

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Sümer Holding'in Hatay'daki villaları için Sayıştay'dan 'satın ya da devredin' önerisi!

2016'da Sümer Holding’e devredilen Hatay’da bulunan villalar metruk hale geldi. Sayıştay villalarla ilgili olarak "Ya satın, ya da devredin" ifadelerini kullandı. 

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Boğazda 60 yalı satışa çıkarıldı!

Türkiye'nin en prestijli ve pahalı bölgesi olarak da bilinen Boğaz hattında, 60 yalı satış masasında yeni sahibini bekliyor. 13 ile 440 milyon TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulan bu yalıların 37'si Anadolu, 23'ü Avrupa yakasında.

Demet Akalın boğazda lüks restoran mı açtı?

Demet Akalın, Okan Kurt ve kızları Hira, Zorlu Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Akalın, boğazda lüks restoran açtığına dair basına yansıyan haberleri yanıtladı.

Hamdi Akın'ın 'modern köy' projesi Bodrum Loft'ta kiralar 12 bin euro!

Hamdi Akın'ın Bodrum'daki 'modern köy' projesi Bodrum Loft'ta bulunan villaların aylık kiraları 8 ile 12 bin Euro aralığında değişiyor. Cazip fiyatlarıyla dikkat çeken proje, ünlülerin akınına uğruyor...

Yozgat'ta TOKİ konutları sahiplerini buldu!

Yozgat'ta Çapanoğlu Mahallesi'nde, mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait 530 adet 1 oda 1 salon sosyal konuttan boş durumda bulunan 99 konutun 66'sı yeni sahiplerini buldu.

İBB, Boğaz'ın kıyısındaki arsasını satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi. 

Palmiye Boğaziçi Evleri'nde 11.5 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi'nde bulunan Palmiye Boğaziçi Evleri'ndeki villa icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu villa için 11 milyon 500 bin TL bedel isteniyor.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Boğazda bulunan villalar ne olacak Haberi

Boğazda bulunan villalar ne olacak

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'nda yapılacak değişiklik için Haziran 2014te yapılan Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı'nın ikinci toplantısını 9-10 Ocak tarihinde gerçekleştirdi. 


Çalıştay'a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile belediye meclis üyeleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı. Boğaz görüntüsünün korunması amacıyla yapı yükseklikleri bazı yerlerde 4, bazı yerlerde ise 5 katı geçemiyordu. 


1983'teçıkarılan 2960sayılı kanunla, Boğaziçi'nde tarihi ve tescilli eserler dışında yapılaşma yasaklanmıştı. Yapılması planlanan değişiklikle, yüksekliği 12,5 metre olan 4 katlı binalar 5 kata, yüksekliği 15.50 metre olan 5 katlı binalar 6 kata çıkarılabilecek....