04 / 05 / 2024

Boğazda talan

Boğazda talan

1998 yılında Boğaziçi'nde bir talanın başlamasından kaygı duyuluyormuş ve Boğaziçi'nin talandan korunması için, seçim öncesinde, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün komando eğitimli, silahlı zabıta ekipleri 24 saat görev yapıyormuş.

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Boğazda 60 yalı satışa çıkarıldı!

Türkiye'nin en prestijli ve pahalı bölgesi olarak da bilinen Boğaz hattında, 60 yalı satış masasında yeni sahibini bekliyor. 13 ile 440 milyon TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulan bu yalıların 37'si Anadolu, 23'ü Avrupa yakasında.

Demet Akalın boğazda lüks restoran mı açtı?

Demet Akalın, Okan Kurt ve kızları Hira, Zorlu Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Akalın, boğazda lüks restoran açtığına dair basına yansıyan haberleri yanıtladı.

Boğaz'daki yıkılan kaçak yapıların enkazı kaldırılıyor!

Reina ile Suada'da yıkılan yapıların enkazı kaldırılarak boğazda tartışmalara konu olan kirli görüntüye son verilecek.

Hırka-i Şerif için yalı teklif ettiler!

Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen 59. kuşaktan torunu Samir, "Hırka-i Şerif için dedeme boğazda yalı teklif edildi. Dedem ise 'Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım' yanıtını verdi" dedi.

Yunanistan'daki 7 ucuz ada!

Business Insider sitesinde yer alan bir analizde şu anda Yunanistan sınırında satın alınabilecek en ucuz adalar sıralandı. Bazı adaların fiyatlarına boğazda ev almak bile zor. İşte o adalar...

Boğazda lüks emlak arayanlara için konforlu bir seçenek!

İnternetin hayatımıza girmesi bir çok konuda fayda sağladığı gibi ; bazı konularda da inanılmaz problemlere yol açmakta. Bu sektörlerden biri de emlak sektörü...

Kanal Ankara'da saha çalışmaları bu ay başlıyor!

Ankara Büyükşehir'in mega projesi "Kanal Ankara"yla ilgili ilk saha çalışmaları bu ay başlıyor. 11 kilometrelik boğazda öncelik yola verildi. 3 ay içinde de peyzaj çalışmaları başlayacak.

Boğaz'ın en değerli yalıları!

Yalı kültürü Osmanlı'ya, Mısırlılardan geliyor. Yatırımı artırmak için başlayan bu yaşam tarzı sonrası, boğazda 366 yalı yapılıyor. Bunlardan 18 tanesi Sabancı Ailesi'nin... Koç ve Yalçın Ailesi'nin ise 3'er adet yalıya sahip olduğu söyleniyor.

1998 yılında Boğaz'a silahlı zabıta!

1998 yılında Boğaziçi'nde bir talanın başlamasından kaygı duyuluyormuş ve Boğaziçi'nin talandan korunması için, seçim öncesinde, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün komando eğitimli, silahlı zabıta ekipleri 24 saat görev yapıyormuş.

1996 yılında Boğaz'da talan devam ediyormuş!

1996 yılında Boğaz'da talan devam ediyormuş ve Kanlıca'da SİT alanları kaçak yapılarla işgal ediliyormuş. Kanlıca'daki tarihi eser durumundaki bazı binalar, yasak olmasına rağmen yıkılarak veya ilave yapılarak yeniden inşa ediliyormuş.

Boğazda talan Haberi

Boğazda talan



Seçim yaklaşırken ''Boğaziçi'nde kaçak inşaat furyası'' ihbarları yoğunlaştı


Talana geçit yok 


Boğaziçi'nin talandan korunması için, seçim öncesinde benzerine rastlanmamış önlemler alınıyor. ''Koruma''da kullanılacak insan ve donanım kapasitesi, büyük ölçüde arttırıldı. Silahlı zabıtalar ve iki dev dozer 24 saat hazır bekletiliyor...


Boğaz'a silahlı zabıta!


Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün komando eğitimli, silahlı zabıta ekipleri 24 saat görev başında


Malzeme yığınakları


   Boğaziçi İmar Müdürü Mevlüt Karataş, seçimlere doğru bölgede yoğun bir talanın başlamasından kaygı duyuyor. Ve sürekli olarak Sarıyer ve Beykoz'da ''kaçak inşaatlar için malzeme yığınakları yapıldığı'' ihbarlarını alıyor...

    

Korkunç beklenti

    

   KARATAŞ, seçime kadar Sarıyer ve Beykoz'da, son 5 yıllık tahribata eşit bir tahribatın meydana gelebileceğini...