06 / 05 / 2024

boğazda temizlik

boğazda temizlik

Dünya denizleri katı atıkların tehdidi altında… PAGEV – PAGÇEV sorumlu endüstri misyonundan hareketle “sorunsuz çevre ve temiz denizler” için çalışmalarını sürdürüyor. PAGEV ile Boğaz’da büyük temizlik başlıyor.

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Boğazda 60 yalı satışa çıkarıldı!

Türkiye'nin en prestijli ve pahalı bölgesi olarak da bilinen Boğaz hattında, 60 yalı satış masasında yeni sahibini bekliyor. 13 ile 440 milyon TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulan bu yalıların 37'si Anadolu, 23'ü Avrupa yakasında.

Demet Akalın boğazda lüks restoran mı açtı?

Demet Akalın, Okan Kurt ve kızları Hira, Zorlu Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Akalın, boğazda lüks restoran açtığına dair basına yansıyan haberleri yanıtladı.

Boğaz'daki yıkılan kaçak yapıların enkazı kaldırılıyor!

Reina ile Suada'da yıkılan yapıların enkazı kaldırılarak boğazda tartışmalara konu olan kirli görüntüye son verilecek.

Hırka-i Şerif için yalı teklif ettiler!

Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen 59. kuşaktan torunu Samir, "Hırka-i Şerif için dedeme boğazda yalı teklif edildi. Dedem ise 'Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım' yanıtını verdi" dedi.

Yunanistan'daki 7 ucuz ada!

Business Insider sitesinde yer alan bir analizde şu anda Yunanistan sınırında satın alınabilecek en ucuz adalar sıralandı. Bazı adaların fiyatlarına boğazda ev almak bile zor. İşte o adalar...

Boğazda lüks emlak arayanlara için konforlu bir seçenek!

İnternetin hayatımıza girmesi bir çok konuda fayda sağladığı gibi ; bazı konularda da inanılmaz problemlere yol açmakta. Bu sektörlerden biri de emlak sektörü...

Kanal Ankara'da saha çalışmaları bu ay başlıyor!

Ankara Büyükşehir'in mega projesi "Kanal Ankara"yla ilgili ilk saha çalışmaları bu ay başlıyor. 11 kilometrelik boğazda öncelik yola verildi. 3 ay içinde de peyzaj çalışmaları başlayacak.

Çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği!

Taşınmaz malın boş olması halinde çevre temizlik vergisinden de muaf olunuyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile buranın kullanılmadığının belirtilmesi gerekiyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği..

Boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Boğaz'ın en değerli yalıları!

Yalı kültürü Osmanlı'ya, Mısırlılardan geliyor. Yatırımı artırmak için başlayan bu yaşam tarzı sonrası, boğazda 366 yalı yapılıyor. Bunlardan 18 tanesi Sabancı Ailesi'nin... Koç ve Yalçın Ailesi'nin ise 3'er adet yalıya sahip olduğu söyleniyor.

boğazda temizlik Haberi

boğazda temizlik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi de bu çalışmaları destekliyor… “Mutlu Balıklar” projesi ile deniz yüzeyindeki atıkları toplamak üzere ağlar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın katılımıyla 7 Ağustos 2014 Perşembe günü Kuruçeşme Arena'dan denize atılacak…


Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV)’nın geri dönüşüm işletmesi PAGÇEV, Türkiye çapında denizlerin atıklardan temizleneceği ‘Mutlu Balıklar’ projesini sürdürülebilir kılmak için ilk adımı atıyor… PAGEV bu proje ile küresel çapta yürütülen “Waste Free Oceans - Atıksız Denizler” hareketini Türkiye’de devam ettiriyor. Av yasağının başlaması ile birlikte, balıkçılar bu kez balık yerine özel bir ağ ile deniz yüzeyindeki plastikleri avlayacak. Peki bu plastikler ne mi olacak? Ekonomik olarak önemli bir değere sahip olan plastikler geri dönüşüme giderken, balıkçılara da ek bir...