09 / 05 / 2024

boğazdaki yapılar kaçak mı

boğazdaki yapılar kaçak mı

Ocakta açılışı yapılacak olan Haliç Metro geçiş projesinin mimarı Hakan Kıran, Boğaz'daki yapıların yüzde 85'inin kaçak olduğunu belirterek "İyi bir siluet çalışması gerek. Af da çıkmamalı" dedi

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Silivri'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Silivri Belediyesine bağlı ekipler, Silivri'de hazine ve tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıkıyor.

Silivri'de hobi bahçelerinde yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Tarım ya da hayvancılık yapmak amacıyla alınan ya da kiralanan tarım arazileri üzerine bir gecede yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Silivri'deki ormanda saklı kalmış 21 dönümlük alandaki bir yapı da geçen hafta, 2'inci katı çıkılırken yıkıldı.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak çatı katı yıkıldı!

Kaçak yapıyla mücadeleye hız kesmenden devam eden Osmangazi Belediyesi, Dikkaldırım Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın üstüne yapılan kaçak çatı katını yıktı.

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

boğazdaki yapılar kaçak mı Haberi

boğazdaki yapılar kaçak mı


Marmaray'ın açılışından sonra İstanbul trafiğine nefes aldırması beklenen Haliç Metro Geçiş Projesi'nin mimarı Hakan Kıran ile hem projeyi hem de İstanbul'daki diğer projeleri konuştuk. 


 Haliç Metro Geçiş Köprüsü projeniz çok tartışıldı. Açılış ne zaman olacak? 

Açılışı ocakta yapacağız. Projeyle ilgili genç-yaşlı birçok insan konuştu. 'Daha iyi olabilirdi' dediler ama nasıl olması gerektiğine dair öneri getirmediler. 8 yıl projeyle ilgili çalıştık. Hâlâ da çiziyoruz. Köprü dizaynını en ince şekilde tasarladık. Malzemeyi nasıl verimli kullanırız diye baktık. 


UNESCO'DA KİRLENMIŞ ALAN VARDI 

 Madem bu kadar detaylı çalıştınız. Neden bu kadar tartışıldı? 

İtirazların iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Haliç ve Süleymaniye Camisi'nin silueti üzerine tartışmalar yaşandı. Biz büyük bir sorumluluk aldık ve bunun farkındayız. Bu projeyi egomuzu tatmin etmek için yapmadık. 


 UNESCO da tartışmalara dahil oldu... 

UNESCO'nun itirazından sonra proje 1...