28 / 04 / 2024

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 



AKP Parti'nin yönetiminde olan Elazığ Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında kaçak yapılarla ilgili cumhur ittifakı ortağı MHP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. 

MHP'li Meclis üyesi Behçet Susmaz, kaçak yapılara ilişkin yasaların belediyeye mücadele etme yetkisi vermesine rağmen belediyenin bu yetkiyi kullanmadığını ifade etti.

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

SUSMAZ SUSMADI BİR BİR ANLATTI

Sözcü'nün haberine göre, yasaların belediyelere kaçak yapılarla mücadele etme görevi verdiğini anımsatan Susmaz, “İmar yasasında amir yükümler var, belediye ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan inşaatlarla ilgili tedbir almak ve bunlarla ilgili cezai  müeyyideleri uygulamak, caydırıcı tedbirler almak mecburiyetindedir" diye belirtti.

Belediyenin asli görevinin bu olduğuna dikkat çeken Susmaz, Elazığ'da bugüne kadar yapılan kaçak inşaatlarla ilgili ciddi bir tedbir alınmadığını ve belediyenin bu konuda sınıfta kaldığını belirtti.

Susmaz, "Vatandaş üç katlı bina yerine 4 katlı binayı yapıyor eski bir meclis üyesi;  ve bu vatandaş iskan raporu alıyor.

Kaçak inşaat yapıyor dört katlı binayı yapıyor ve bu kişi iskan raporu alıyor. Onun tam karşısındaki vatandaş da 3 katlı bina yerine 4 katlı bina yaptı. Neden bu kaçak inşaatlar yıkılmıyor?" diye ifade etti.

Yasa, kaçak yapılar karşısında belediyenin alacağı tedbirleri sıralayan Susmaz, "Zabıt tutulur, süre verilir, rapor tutulur, ceza uygulanır. Belli bir süre içerisinde vatandaş kaçak inşaatını düzeltmezse belediye o inşaatı yıkar ve yıkım parasını da vatandaştan alır" diye altını çizerek, "Yasa bunu emrediyor, bir tane örnek gösterin Elazığ belediyesi dört sene içerisinde desin ki, ‘şu bina kaçak yapılmıştı ben de yıktım' Yok" diye dikkat çekti.

KAÇAK YAPI NEDİR?

Kaçak yapı, devlet izni ve yapı ruhsatı olmadan inşaatı ya da verilen iznin dışına çıkılan kat sayısı için kullanılan yapılar kaçak yapı olarak tanımlanıyor.

Benesta Benleo Acıbadem'de yüzde 1.99 faiz ve 60 ay vade fırsatı! 

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

İstanbul'un o ilçesinde 10 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklar için tarih geldi! 


Geri Dön