18 / 05 / 2024

Boğazdaki yapılara yakın koruma

Boğazdaki yapılara yakın koruma

İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve yangınlara daha kısa sürede müdahale etmek isteyen Kıyı Emniyeti Müdürlüğü, Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı istedi...

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Temmuz ayı memur maaş katsayısında uygulanan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki pek çok kalemde de artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu?

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Yapı denetimiyle 1 milyona yakın bina depreme karşı güvence altında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyona yakın bina ve 6,8 milyon bağımsız bölüm denetlendi.

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Deprem uzmanından İstanbul için tüyleri diken diken eden sözler: 1 milyona yakın kişi ölümle burun buruna

Deprem uzmanlarından İstanbul için yapılan açıklamalar korkutmaya devam ederken bu sefer gelen açıklama herkes şoke etti.  Prof. Dr. Naci Görür, 1 milyona yakın kişinin ölümle burun buruna olduğunu söyledi.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapılacağına dikkat çekildi. İşte merak edilenler...

Kırmızı et fiyatlarına yakın takip! Para cezası uyarısı geldi

Kırmızı ete arda arda yapılan zamlar sebebiyle vatandaş günün ilk anlarında ucuz et kuyruğuna girmek mecburiyetinde kalırken Rekabet Kurumu'ndan gelen açıklamada, yaşanan ücret yükselişlerinin yakın takibe alındığı ve fahiş ücret uygulayanlara cirolarının yüzde 10'una varan idari para cezası uygul

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zamları peş peşe geldi! Şimdi hemen bu yeni maaşlara bakın!

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zam, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasını da etkiledi. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zamları peş peşe geldi! Şimdi hemen bu yeni maaşlara bakın!

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası alanlar inanamadı! Hemen zamlı maaşlara bakın! Peş peşe hesaplandı!

65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parası için yapılacak yeni yıl zammı dört gözle bekleniyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parası 2023'te kaç lira olacak? Şimdi yeni maaşlara bakın! 

Şok eden altın tahmini! Kırmızı kodlu uyarı yapıldı! Hemen bakın!

Gram altın fiyatlarındaki rekor ve ons altındaki yükseliş bugün yerini düşüşe bıraktı. Çok uluslu banka Standard Chartered'in flaş altın tahminleri geldi. Banka, yatırımcılara yakın zamanda gönderdiği bir notta altının yüzde 30 artarak ons ​​başına 2.250 dolara çıkabileceğini söyledi.

Boğazdaki yapılara yakın koruma Haberi

Boğazdaki yapılara yakın koruma

İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve yangınlara daha kısa sürede müdahale etmek isteyen Kıyı Emniyeti Müdürlüğü, Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı istedi...


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve başta tarihi eserler olmak üzere kıyılarda meydana gelen yangınlara anında müdahale edebilmek amacıyla Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı talep etti. 


Sayıştay tarafından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı raporunda, genel müdürlükten “yaşanabilecek deniz kazalarına ve kıyı yangınlarına daha kısa sürede müdahale edebilmesi için hassas çevresel ve ekolojik özellikler ile değerli tarihi ve kültürel özelliklere sahip Boğaz’ın kritik bölgelerinde ve köprü ayaklarının bulunduğu mahallerde römorkörlerin yanaşabileceği ve çevre ekipmanlarının konuşlandırılabileceği ilave yer tahsisi yapılması konusunda çaba ve girişimlerin sürdürülmesi” talep edildi. 


Bu talep üzerine Kıyı...