02 / 05 / 2024

boğazdan marmaray geçişi

boğazdan marmaray geçişi

Marmaray derinlik konusu herkesin kafasını meşgul ediyor. Hayal gibi gelen Marmaray'ın derinliği tam 60 metre ve bu derinliği ile dünyanın en derin tüneli olma özelliğini taşıyor...

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Boğazlardan zamlı geçiş bugün itibariyle başladı!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile boğazlardan bugünden itibaren  zamlı geçiş süreci başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan geçiş ücretinin bugünden itibaren net ton başına 4,42 dolar olarak açıkladı.

Boğazlardaki yeni tarife belli oldu! Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Boğazlardan geçecek gemilerden alınan ton başına ücrette yeni tarifeyi açıkladı. Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

Kanal İstanbul tamamlandığında boğazlarda geçişler nasıl olacak?

2. Osmanlı Coğrafyası Uluslararası Arşiv Kongresi, 20-24 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek. 63 ülkeden akademisyenin katılacağı kongrede, 'asırlık sorunlar' görüşülecek. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında boğazlarda geçişlere nasıl izin verileceği anlatılacak.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul Boğazı kıyılarında hayata geçirilebilecek yeni projeler ve yeni yılda atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş" köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle köprüden geçişler 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacak.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

Köprü ve otoyol geçişlerine zam!

Boğaz köprülerinden otomobil, motosiklet, aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyonet ve minibüsler için geçiş ücretine 50 kuruş zam yapılarak 4 lira 25 kuruştan 4 lira 75 kuruşa yükseltildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

boğazdan marmaray geçişi Haberi

boğazdan marmaray geçişi


Marmaray derinlik!


Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından birleştiren asrın projesi Marmaray 29 Ekim'de açılıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra yabancı devlet adamlarının da katılacağı büyük tören bugün Üsküdar'da gerçekleşecek. 


Marmaray ile Kartal’dan metroya binen bir İstanbullu Zeytinburnu’na 37 kilometrelik mesafeyi Ayrılıkçeşme'de yapılacak bir aktarmayla kesintisiz katedebilecek. Bu yolculuk tamamen yerin altından ve 25 dakika sürecek. Ayrıca Üsküdar'dan Marmaray'a binecek bir yolcu Sirkeci'ye tam 3 dakikada erişim sağlamış olacak. Marmaray'ın günde 1,5 milyon yolcu taşıması öngörülüyor.


Yaklaşık 5 milyar liraya mal olan Marmaray’ı vatandaşlar bugünden itibaren kullanabilecek. Marmaray’a ilk defa binenler 1.95 TL ödeyecek. Diğer sistemlerden aktarmalı gelenler ise 1.40 TL verecek. Şunu da belirtmek gerekirse; Marmaray için 1 Kasım'a kadar vatandaştan bir ücret talep edilmeyecek, ücretsiz...