05 / 05 / 2024

Boğazı temizleyecek proje

Boğazı temizleyecek proje

İstanbul'da Zeytinburnu ve Bayrampaşa ilçelerinin atık suyunu toplayarak arıtma tesisine aktaracak projede Avrupa 1.Bölge 1.Kısım Tünel İnşaatı öngörülenden 1 yıl erken teslim ediliyor.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Galataport, Boğaz’ın siluetini değiştirecek!

Karaköy Rıhtımı’ndan Fındıklı’ya kadar uzanan Galataport projesi, 1.2 kilometrelik sahil şeridinde 112 bin 147 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje tamamlandığında boğazın silueti de değişmiş olacak.

Ankara Boğazı 3 yıl içinde tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın 2016 ve sonrası proje tanıtımında konuştu. Başkan Gökçek, Ankara'ya yapılacak projeleri açıkladı. Bunların arasında en ilginci ise Ankara'ya Boğaz'ın getirilmesi var...

Çanakkale Boğaz Köprüsü için zemin etüdü çalışmaları başladı!

Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından zemin etüdü çalışması başlatıldı. Proje dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Avrasya Tüneli'nde Boğaz'ın altındaki kazı işlemi tamam!

Avrasya Tüneli'nde İstanbul Boğazı'nın altındaki kazı işlemi bitti. 3.4 kilometrelik tünel ile 2 kıta bir kez daha denizin altından bağlandı. Proje ile Kazlıçeşme Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için protokol imzalandı!

Çanakkale Boğaz Geçişi projesinde yapılacak çalışmalar için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında proje protokolü imzalandı.

Ankara Boğazı projesinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 30 Mart yerel seçimleri öncesi açıkladığı Ankara Boğazı Projesi'nin fizibilite çalışmalarında sona gelindi. İnşaatı yakın zamanda başlayacak olan proje 5 yılda tamamlanacak...

Çanakkale’ye Boğaz Köprüsü ihalesi bu yıl yapılacak!

Lapseki - Gelibolu arasında yapılması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ihalesine bu yıl çıkılması öngörülüyor. Çanakkale üzerinden Avrupa’ya taşıyacak yeni bir proje üzerinde de çalışmalar sürüyor.

Ankara boğazı proje planı hazırlandı!

İmrahor Vadisi 'nde yapılması planlanan ' Ankara boğazı ' projesinin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor.

Ankara boğaz projesi Bakanlar Kurulu'nda!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın güneyinde yer alan İmrahor Vadisi'nden başlayan Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi ile ilgili olarak, "Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda'' dedi.

1981 yılında Tüp Geçit'in ve 2. Boğaz Köprüsü'nün temeli atılacakmış!

Asya ile Avrupa kıtasını İstanbul Boğazı üzerinden bağlayacak olan İkinci Boğaziçi Köprüsü ve demiryolu bağlantısını kuracak tüp geçit projelerinin temelleri 1981 yılında atılacakmış. İki proje 10 milyar liraya mal olacakmış.

İstanbul Boğazı'na teleferik projesi ilk 1957'de planlanmış!

Mecidiyeköy-Çamlıca arasına yapılması planlanan İstanbul Boğazı teleferik projesinin 1957'de Rumeli Hisarı - Anadolu Hisarı arasında yapılmasının planlandığı ortaya çıktı. Proje için 200 gecekondu yıkılmış... İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın araştırması..

Boğazı temizleyecek proje Haberi

Boğazı temizleyecek proje

Müteahhitliğini Ünal Akpınar AŞ'nin yaptığı tünelin 1. aşamasını oluşturan tünel delme makinesi ile kazı ve 1. beton kaplaması işi yarın teslim edilecek. Sadece giriş ve çıkış şaftlarından oluşan ve 4 bin 333 metre boyunca yeryüzüyle bağlantı sağlanmadan geçilen projenin, İstanbul'da yer altında gerçekleştirilen en zor çalışmalardan biri olduğu...