05 / 05 / 2024

Boğaziçi Köprüsü nasıl yapıldı

Boğaziçi Köprüsü nasıl yapıldı

Boğaziçi Köprüsü ve İstanbul 1. Çevre Yolu için toplamda 3 bin 402 adet parsel kamulaştırılmış ve bu parsellere 379 milyon 578 bin 587 lira ödenmiş.

Babayiğit, Boğaziçi Köprüsü için de aranmış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde yerli otomobil için aradığı "Babayiğit", 1963 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün yapımı için aranmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hali!

Boğaz’ın Tarihi Yarımada üzerinden çekilen fotoğrafında, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve henüz tabliyeleri yerleştirilmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir gerdanlık gibi öne çıkıyor.

Schréder, Boğaziçi ve FSM köprülerini aydınlatacak!

Asya ve Avrupa’yı birleştiren Fatih Sultan Mehmet köprüsü ve Boğaziçi köprüsünün yol aydınlatmasını Schréder üstlendi. Türkiye’de LED armatürleri ile gerçekleşecek ilk otoyol aydınlatma projesiyle yüzde 52 oranında enerji verimliliği sağlanacak.

Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'da yapılacak!

İSTANBUL ulaşımının ana hatlarından biri olan Boğaziçi Köprüsü’nün bu yaz bakım çalışması yapılacaktı. İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, köprüde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'ya kaldı!

İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

Körfez Geçiş Köprüsü'nde kopan kedi yolu yeniden yapılıyor!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-izmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü inşaatında, tamamlandıktan kısa süre sonra kopan kedi yolu (Cat Walk) yeniden yapılıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kopan kedi yolu yeniden yapılıyor!

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü inşaatında, tamamlandıktan kısa süre sonra kopan kedi yolu (Cat Walk) yeniden yapılıyor. Köprünün 2016 yılının Mart ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü büyük ölçüde tamamlandı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatını gezdi.

Körfez Geçiş Köprüsü’nde Kedi Yolu yeniden yapılıyor!

Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında tamamlandıktan kısa süre sonra kopan ‘Cat Walk’ (kedi yolu) yeniden yapılmaya başlandı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde kedi yolu yeniden yapılıyor!

Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında tamamlandıktan kısa süre sonra kopan ‘Cat Walk’ (kedi yolu) yeniden yapılmaya başlandı.

Boğaziçi Köprüsü'nde planlanan bakım ertelendi!

Karayolları’nın Boğaziçi Köprüsü’nde bu yaz yapmayı planladığı bakım Italya’dan sipariş edilen genleşme derzlerinin teslimi gecikince 2016’ya kaldı.

Boğaziçi Köprüsü nasıl yapıldı Haberi

Boğaziçi Köprüsü nasıl yapıldı



Boğaz Köprüsü ve çevre yolu inşaatı için 379 milyon liralık istimlak yapıldı



  ANKARA, (THA) - İstanbul Boğaz Köprüsü ve çevre yolu inşaatı nedeniyle 3 bin 402 adet parselin kamulaştırılma işlemiyle bu parseller için 379 milyon 578 bin 587 lira ödendiği Bayındırlık eski bakanı Dr. Vefa Tanır tarafından açıklanmıştır. 

  Tanır, İstanbul Milletvekili Mehmet Emin Sungur'un Bayındırlık Bakanı tarafından cevaplandırılmasını istediği yazılı soru önergesine verdiği cevapta söz konusu inşaat için 1575 adet gecekondunun kamulaştırıldığını ve bu gecekondulara toplam 51 milyon 836 bin 545 lira ödendiği, kamulaştırılan beher gecekonduya 31 bin 779 lira 47 kuruş isabet ettiği bildirilmiştir. 

  Gecekondusu kamulaştırılan vatandaşlardan...