02 / 05 / 2024

Boğaziçi Planı

Boğaziçi Planı

1977 yılında İmar ve İskan Bakanlığı'nın aldığı kararla Boğaziçi Nazım Planı hazırlanıyormuş. Boğaziçi ilk defa planlı bir şekilde dört ayrı bölgeye ayrılmış. 1995 yılına kadar Boğaziçi'ne 211 bin kişi yerleşecekmiş.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Suudi Arabistan’ın 2030 planı Boğaziçi Zirvesi'nde konuşulacak!

90 ülkeden iş ve siyaset dünyasının katılacağı Boğaziçi Zirvesi’nin bu yılki ana konusu Suudi Arabistan ve ülkenin 2030 yılı dönüşüm programı olacak.

Bodrum Boğaziçi Evleri ödeme planı!

Bodrum Boğaziçi Evleri projesinde fiyatlar 160 bin TL'den başlıyor. Areon Boğaziçi Evleri projesinde aylık taksitler 950 TL'den başlıyor...

"Boğaziçi Kanunu yeniden gözden geçirilmeli!"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2016 yılı bütçesi görüşmelerinde, Boğaziçi Kanunu ile ilgili yeni bir çalışmaya ihtiyaç olduğu belirtildi. İşte konuşulanlar...

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanıyor!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1938 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanacak!

1938 yılında Prost, Kadıköy ve Üsküdar'ın imar planını hazırladıktan sonra Boğaziçi'nin de imar planını hazırlayacakmış. Her iki yakanın planını hazırlayacak olan Prost, Boğaziçi'nin canlanması için de tedbirler aldıracakmış.

Düzce Boğaziçi'nin çehresi değişiyor!

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, planlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Ercan, Ballar, Çayırtarla, Dokuzpınar mahallelerinde imar planı yapım çalışmaları devam ettiğini söyledi.

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında, Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına başlanmış. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım faaliyetlerine gariban evlerinden başlanmış, villalara ise hiç dokunulmamış.

Boğaziçi derneklerinden boğaziçi imar planına tepki!

Boğaziçi'nden 11 semt derneğinin oluşturduğu Boğaziçi Dernekleri Platformu BODEP Boğaziçi Belediyeler Birliği'ne üye belediyelere ortak bir çağrı yapıp doğal, kültürel, kentsel bir sit alanı olan Boğaziçi'nin yapılaşmaya açılmasına ortak olmamalarını iste

Boğaziçi Planı Haberi

Boğaziçi Planı



NAZIM PLAN HAZIRLANIYOR


BOĞAZİÇİ'NDE 3, İÇ KESİMLERDE 7 KATLI İNŞAATA İZİN VERİLECEK


ERKAN YİĞİT


  Şimdiye kadar herkesin gönlünce kullandığı, bölüşüp paylaştığı Boğaziçi ilk defa olarak planlı bir şekilde bölünmüş ''Sahil Şeridi, öngörüm, gerigörüm, etkileme bölgeleri'' adı altında dört ayrı bölgeye ayrılmıştır.

  İmar ve İskan Bakanlığı'nın aldığı kararla geçen yıl yapımına başlanan ''Boğaziçi Nazım Planı'' ile ilgili çalışmalar hızla ilerlerken, alınan kararlar ve proje uygulamaları, ''Boğaz'ı perişanlıktan'' kurtaracak bir nitelik kazanmıştır.

  Yapımı süren Nazım 




Plana göre Boğaziçi'nin sahil şeridinde...