04 / 05 / 2024

Boğaziçinin en eski yalısı

Boğaziçinin en eski yalısı

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

Boğaziçi Beton'dan 250 milyon liralık sözleşme! Dünyanın en büyük beş tesisinden biri olacak!

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı MRO Tesisleri (Faz 2) İnşaat Yapımı için 250 milyon liralık hazır beton sözleşmesi imzaladı. 

Yeni Boğaziçi Yasası neler getiriyor?

Yeni Boğaziçi Yasası'nın detayları ortaya çıkıyor. Boğaziçi imar değişimine en çok tepkiyi özellikle Boğaz manzaralı binalarda rezidanslarda oturanlar gösteriyor.

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Boğaziçi yeni imar düzenlemesiyle yenilenecek!

Üzerinde çalışılan yeni imar düzenlemesi, Boğaziçi’nde yayılmış olan gecekondular ve eski yapıların yenilenmesini sağlayacak. Böylece Boğaziçi Bölgesi’nde bulunan Emirgan, İstinye, Beykoz, Üsküdar gibi bir çok gözde semt hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşacak.

CLK Boğaziçi Elektrik yatırımlarını sürdürecek!

CCLK Boğaziçi Elektriğin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında yatırım planlarını sürdürdüğü ve geçen haftadan bu yana saha operasyonlarıyla müşteri hizmet merkezlerinde istihdam edilmek üzere, 73 kişiyi işe aldığı bildirildi.

Reza Zarrab'ın boğazdaki yalısı eski haline dönecek mi?

Reza Zarrab’a İstanbul Boğazı’ndaki yalı ve köşkündeki restorasyonu düzeltmesi için verilen süre doldu. Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri tarihi eserleri eski haline getirecek mi?

Boğaziçi Köprüsü bakım çalışmaları Haziran 2016'ta bitecek!

42 yıldır Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü'ne inşa edildiğinden bu yana en büyük bakım çalışması yapılıyor. 1.5 yıldır süren çalışma 2016 Haziran ayında tamamlanacak

1996 yılında Boğaziçi Koru Evleri'ndeki konutlar 2.500 dolar peşinatla satılıyormuş!

1996 yılında Sarıyer Boğaziçi Koru Evleri'ndeki 157 metrekareden 257 metrekareye kadar değişen 4 tip daire, 2 bin 500 dolardan (217 milyon 500 bin lira) başlayan peşinatla satılıyormuş.

1991 yılında Boğaziçi savaş durgunluğu atlatmış!

1991 yılında Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesinden sonra Boğaziçi'nde emlak ticareti durma noktasına gelmiş. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ''Türkiye, Körfez Savaşı'na girmeyecek'' açıklamasından sonra lüks konutlar en karlı yatırım kapısı olmuş.

1988 yılında 3. Boğaziçi Köprüsü yapımına 4 firma talip olmuş!

1988 yılında İstanbul Belediyesi'nin Bağlarbaşı ve Ortaköy arasında yaptıracağı 3. Boğaziçi Köprüsü'nün yapımına 4 firma talip olmuş. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılacak köprüye en uygun teklifi 171 milyon dolarla STFA Grubu vermiş.

1985 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü'nü STFA Grubu yapacakmış!

1985 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü ve 216 kilometre uzunluğundaki ekspres yolların yapımını Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya firması kazanmış. Japon firmaların bulunduğu konsorsiyumda yer alan STFA Grubu, 551.2 milyon dolarla en düşük teklifi vermiş.

Boğaziçi derneklerinden boğaziçi imar planına tepki!

Boğaziçi'nden 11 semt derneğinin oluşturduğu Boğaziçi Dernekleri Platformu BODEP Boğaziçi Belediyeler Birliği'ne üye belediyelere ortak bir çağrı yapıp doğal, kültürel, kentsel bir sit alanı olan Boğaziçi'nin yapılaşmaya açılmasına ortak olmamalarını iste

Boğaziçi yapılaşmaya açılacak mı?

BOĞAZİÇİ'nde kıyısı bulunan 11 semt derneğinin oluşturduğu BODEP Boğaziçi Belediyeler Birliği'ne üye belediyelere ortak bir başvuruda bulunarak doğal, Boğaziçi'nin yapılaşmaya açılmasına ortak olmamaları çağrısında bulundu...

Boğaziçinin en eski yalısı Haberi

Boğaziçinin en eski yalısı



Gözden çıkarılan tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzere


300 yıllık yalı


Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı 300 yıllık tarihi ile Boğaziçi'nin en eski yalısı. Ancak bu özelliğini fazla koruyamayacak gibi görünüyor. Mülkiyeti Mülhak Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait olan yalı, 1956 yılından bu yana onarım görmüyor. Talana uğrayan iç kısmı neredeyse tamamen yıkılmış durumda. 7 yıldır Anıtlar Kurulu tarafından alınan restorasyon kararlarına ise aldıran yok.


   Anıtlar Kurulu yetkilileri, Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı için 'sadece Boğaziçi'nin değil, dünya mimarlık tarihinin mevcut en eski ve en önemli ahşap yalı örneklerinden biri' diyor. Bu önemli yalı bir an önce önlem alınmazsa yok...