15 / 05 / 2024

Boğazkesen Camisi inşaatı

Boğazkesen Camisi inşaatı

Fatih döneminde Rumelihisarı’yla birlikte inşa edilen ve 18’inci yüzyılda yıkılan Boğazkesen Camisi’nin yapım çalışmaları devam ediyor. 7 yıl öncesine kadar konserler verilen alanda inşa edilen caminin Ağustos’ta tamamlanması planlanıyor.

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!

Başta çimento ve demir olmak üzere inşaat maliyetlerinin ana kalemlerinde meydana gelen fiyat artışları uzun süredir sorunlarla boğuşan inşaat sektörünü durma noktasına getirdi. DİMDER Başkanı Elaldı, “Önümüzdeki yıllarının çok ciddi sıkıntılardan geçeceğini biliyoruz” dedi.

Zonguldak'taki Uzun Mehmet Camisi'nin inşaatı tamamlandı!

Kömür kent olarak bilinen Zonguldak'ta hayata geçirilen Uzun Mehmet Camisi'nin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

Çekmeköy'deki o inşaatın sahibi gözaltında!

İstanbul'da 4 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin Çekmeköy'deki bir inşaat alanındaki asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasının ardından inşaat sahibi O.A "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan gözaltına alındı.

Mesa’dan iki ilginç köşk inşaatı!

Son dönemde Boğaziçi tepelerinde hareketlilik yaşanıyor.  Boğaz'a paralel yamaçlarda hiç olmadığı kadar inşaat ve yapılaşma yaşanıyor. Mesa İnşaat söz konusu bölgelerde köşk inşa ediyor. 

Eyüboğulları Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eyüboğulları Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Çelikel tarafından kuruldu.

Adana'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Adana Seyhan'da, inşaat halindeki binanın boşluğuna bir kadın düştü. 4 metre derinliğe düşen kadın yaralandı.

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina hasar gördü. İzmir'de faaliyet gösteren inşaat firmaları bu binalarda yaşayan vatandaşlar için harekete geçti. 

İzmirli inşaat firmalarından depremzedelere destek!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok inşaat firması, ellerindeki boş konutları, çadırlarda kalan depremzedelere 1 yıllık süre ile ücretsiz olarak tahsis etti. 

İnşaat Mühedisliği bölümünde 3 bin 290 kişilik kontenjan boş kaldı!

İzmir depreminden sonra dikkatler jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisliği bölümlerinde verilen eğitime çevrildi. Durum içler acısı. Mühendislerin yüzde 62.9’u diplomasına uygun iş bulamayıp asgari ücretle çalışıyor. Bu bölümlerden mezun mühendislerin yüzde 98’i yoksulluğa doğru gidiyor.

Eyüpoğlu İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Demir çelik, kağıt, inşaat, taşımacılık ve eğitim sektörlerinde faaliyette bulunan Eyüboğlu İnşaat hakkında yeni karar çıktı. Şirketin konkordato başvurusu reddedildi.

ABD'de inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü: 3 ölü!

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü...

Boğazkesen Camisi inşaatı Haberi

Boğazkesen Camisi inşaatı

2008 YILINA kadar konser alanı olarak kullanılan Rumelihisarı’nda 18’inci yüzyılda yıkılmış Boğazkesen Camisi’nin yeniden yapım inşaat çalışmaları devam ediyor. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olan alanda Haziran ayında başlayan inşaat çalışmalarının sponsoru İstanbul Kubbe Derneği. Fatih Sultan Mehmet döneminde hisardaki muhafızların ibadet ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan camiden günümüze sadece minaresinin bir kısmının kaldığını söyleyen Mimar Barış Han şunları anlattı:


CAMİNİN TAM ŞEKLİ BİLİNMİYOR


“Çalışmalara başlamadan önce yapının alt kısmında bulunan sarnıç bölümündeki kalıntılar incelendi. Bu kalıntılarda caminin duvarlarının izleri belirlendi. Bunun üzerine bir plan çıkarıldı. Caminin tam şekli konusunda günümüze ulaşan bir çizim bulunmamaktadır. Sadece minarenin bir kısmı ayakta kalmış. Minarenin kenarlarında cami duvarlarının kalıntıları bulunuyor. Bu kalıntılar bizim için bir göstergedir. Caminin yapımında kullanılan kireç taşları Çatalca’da hazırlandı. Tuğlalar ise...