01 / 05 / 2024

Bolu yayla yıkımı

Bolu yayla yıkımı

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatıyla geçen günlerde yaylalarda yeniden başlayan yıkım işlemlerinden sonra yayla sakinleri Bolu Valiliği binası önüne gelip yıkım kararına tepki gösterdi.

Yayla Yıkım Hafriyat İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yayla Yıkım Hafriyat İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda Fuat Özdemir tarafından kuruldu.

Bolu yaylalarındaki yıkım kavgası büyüyor! 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaylalarda devam  eden yıkım işlemleri nedeniyle çıkan kavga hakkında açıklama yaptı. Özcan açıklamasında, “Bize bu talimatları gönderenler sayın valimize de söylüyorum. Önce bunlarla ilgili bize talimat versinler”  dedi. 

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin temeli yarın atılıyor!

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi’nin temeli yarın saat 13.00’te Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak 

Bolu'da 25 yayla evi için verilen yıkım kararına tepki!

Bolu'da kaçak yapıldığı belirlenen 25 yayla evi için yıkım kararı verildi. Köylüler bu duruma tepkilerini eylem yaparak gösterdi.

Bolu’da yayla evlerinin yıkım kararına tepki!

Bolu’da Yakuplar Köyü Yaylası’nda bulunan 4 ev için yıkım kararı çıktı. Yıkım kararıyla şok olan köylüler için destek git gide büyüyor.

Bolu'da yıkım kararı gelen evi sahibi yıktı!

Bolu’da yaşayan 43 yaşındaki Hüsamettin Biçer, yıkım kararı verilen evini, ekipler gelmeden kendisi yıktı.

Bolu Belediyesi'nin yıkım kararına yargı engeli!

3 yıllık sözleşme yaparak kiraya verdiği işyeri için 15 ay sonra kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı aldı. İşyeri sahibi, mahkemeye başvurarak yıkımı ihtiyati tedbir kararı ile durdurdu.

Bolu'daki tarihi binanın yıkımı için oturanlara ek süre verildi!

Büyük Camii’nin karşısındaki 1800’lü yılların sonundan bugüne kadar geçirdiği 4 büyük depreme rağmen hiçbir hasar almadan ayakta duran 1,5 katlı 5 dükkanın yıkımı için içinde oturanlara süre verildi.

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nde talep toplanmaya başladı!

Yapımı yılan hikayesine dönen Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi için yeniden talep toplanmaya başlandı. Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi bünyesindeki işyerlerinin satış işlemi için talep toplama sürecinde başvuru ücreti 4 bin TL olarak belirlendi.

Bolu'da olaylı yıkım!

Halk Evi binasının yıkımına karşı çıkan grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özkan'ın yıkımı engellemek için kepçenin önüne geçtiği olaylar sırasında 8 kişi gözaltına alındı..

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Bolu yayla yıkımı Haberi

Bolu yayla yıkımı

Bolu Valiliği'ne gelen mera işgal ihbarlarının ardından Vali Ahmet Ümit'in talimatı ile yaylalarda başlanan yıkım işlemlerine yeniden başladı. 

Bolu Ekspres'ten Sefa Günay'ın haberine göre; Vali Ümit'in talimatıyla Paşaköy, Civril, Kızılağıl, Kılıçarslan, Kürkçüler, Karamanlı ve Ağaççılar köylerinin yaylası olan At Yaylası'nda yeniden başlayan yıkıma vatandaşlar Bolu Valiliği binası önüne gelip tepkilerini gösterdi. Valilik binası önünde bir araya geşen 100'e yakın vatandaş “Biz villacı değiliz, gariban köylüyüz. Devlet villacıların evini yıksın, gariban köylüye dokunmasın.” diye konuşarak yıkım işlemine tepki gösterdi.

Yıkım işlemine tepki göstermek için Valilik binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, Bolu Valisi Ahmet Ümit ile bir görüşmeler düzenleyerek görüşme sonrasında Valilik binası önünden...