29 / 04 / 2024

Bolu'da olaylı yıkım!

Bolu'da olaylı yıkım!

Halk Evi binasının yıkımına karşı çıkan grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özkan'ın yıkımı engellemek için kepçenin önüne geçtiği olaylar sırasında 8 kişi gözaltına alındı..




Bolu'da "Halk Evi" binasının yıkımına karşı çıkan grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı. 


Bolu Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, daha önce Büyük Cami Mahallesi Parti Sokak'taki iki katlı "Bolu Halk Evi" binasının yıkım kararını yerine getirmek üzere iş makineleriyle bölgeye geldi.


Yıkıma karşı çıkan ve aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özkan'ın da bulunduğu bir grup, söz konusu bina önünde bekleyerek belediye ekiplerini durdurmaya çalıştı.


İş makinesinin, binanın çatı kısmını yıkmaya başladığı sırada yıkımı engellemeye çalışan gruptakilerle bu kişileri bölgeden uzaklaştırmak isteyen polis ekipleri arasında arbede yaşandı.


Arbede sırasında taş atan gruba müdahale eden polis ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.


CHP Bolu Milletvekili Özkan arbedenin ardından, kepçenin önüne geçerek yıkım ekiplerini durdurmaya çalıştı. Özkan'ın daha sonra binanın içine girmesiyle yıkım işlemini durduran zabıta ekipleri ile güvenlik önlemi alan polisin bekleyişi sürüyor.


AA


Geri Dön