06 / 05 / 2024

bor Şehit Ömer Halisdemir Müzesi

bor Şehit Ömer Halisdemir Müzesi

Niğde Bor'da inşaatı devam eden "Şehit Ömer Halisdemir Müzesi"nin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

Ömer Günel'den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Sildiğimiz ecrimisil ve kira bedeli 3 milyon 183 bin TL idi. Bununla yetinmedik, esnafımızı rahatlatmak için borçları 5 ay faizsiz erteledik" dedi.

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nevşehir'de lise öğrencileri ihtiyaç sahibi ailenin evini yeniledi!

Nevşehir'in Gülşehir'de Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mahalle muhtarıyla beraber inceledikleri ihtiyaç sahibi bir ailenin evini yeniledi.

Ömer Coşkun'un 60 milyon liralık borç mirası!

Televizyonda bitkisel ilaçların satışıyla tanınan ve iki yıl önce vefat eden 48 yaşındaki Dr. Ömer Coşkun'un 60 milyonluk borç mirası ortalığı karıştırdı.

Bilecik Şehit Ömer Halisdemir Stadyumu'nda sona gelindi!

Bilecik merkeze bağlı Bayırköy Beldesinde kentteki ilk ışıklı statta çalışma son sürat devam ediyor.

Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde hayata geçirilen Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı.

Şehit Halisdemir Kültür Merkezi 22 Temmuz'da açılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Niğde'nin Bor ilçesinde hayata geçirdiği Şehit Halisdemir Kültür Merkezi 22 Temmuz'da açılıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Kültür Merkezi 22 Temmuz'da açılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir için memleketi Niğde’de inşa ettiği Kültür Merkezi’nin açılışı için geri sayım başladı.

Sakarya'da Şehit Ömer Halisdemir Sitesi inşa edilecek!

Hürriyet Gazetesi'nden Kanat Atkaya bugün bir inşaat firmasının inşa edeceği projesinin adının "Şehit Ömer Halisdemir Sitesi verilmesi" konusunu eleştirdi...

Niğde Şehit Ömer Halisdemir Müzesi bu yıl açılacak!

Niğde Bor'da inşaatı devam eden "Şehit Ömer Halisdemir Müzesi"nin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Düzce Şehit Ömer Halisdemir Camisi açıldı!

Düzce'deki 750 kişi kapasiteli Şehit Ömer Halisdemir Camisi açıldı. Cami Düzce'nin Arapçiftliği Mahallesinde yer alıyor.

Alanya Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı!

Sugözü Mahallesi’nde 15 Temmuz’un başkahramanı Astsubay Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verildiği park, çocukların ve vatandaşların hizmetine açıldı.

bor Şehit Ömer Halisdemir Müzesi Haberi

bor Şehit Ömer Halisdemir Müzesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Niğde'nin Bor ilçesinde inşa çalışmaları devam eden "Şehit Ömer Halisdemir Müzesi"nin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.


Büyükşehir Belediyeden yapılan açıklamada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in anısını yaşatmak için Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde önemli bir proje hazırlandığı kaydedildi.


Bina çatısı Türk bayrağı formunda yapılacak müzenin gençlik merkezi olarak da kullanılabileceği belirtilen açıklamada, kaba inşası tamamlanan yapının çatı ve duvar çalışmalarının devam ettiği bildirildi.



Açıklamada, müzenin modern bir yapıya sahip olacağı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: 


"Yapıda, şehit Halisdemir'in özel eşyalarının sergileneceği müze bölümü oluşturulacak. Müzede ayrıca, 15 Temmuz belgeselinin yayınlanacağı seyir odası ve dinlenme alanları da yer alacak. Bina önünde yer alacak bayrakların alt kısımlarına Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiiri ile Mehmet Akif Ersoy'un...