12 / 05 / 2024

borçlar kanunu Mal Değişim Sözleşmesi

borçlar kanunu Mal Değişim Sözleşmesi

Mal değişim sözleşmesi, taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. İşte sözleşme yasal hükümleri...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

Sitelerde aidat borçlarından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borçlarını kaleme aldı.

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Taşınmazlara ait taksit borçlarından temerrüt faizi alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçları için gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

Borçlar Kanunu'ndaki konut kirasıyla ticari kira birbirinden ayrılacak!

ATO Başkanı Baran, "Önümüzdeki iki sene içerisindeki en büyük hedefimiz, en büyük idealimiz Borçlar Kanunu'ndaki konut kirasıyla ticari kirayı birbirinden ayırmak" dedi.

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

Murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir?

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para veya borç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir? Murisin borçlarından sorumluluk kimdedir?

Harçlar kanunu tarifesi 2016!

2016 yılında uygulanacak Yargı Harçları, Noter Harçları, Vergi Yargısı Harçları, Tapu Harçları gibi harçlar 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. İşte Harçlar Kanunu tarifesi 2016..

Beyoğlu Kelebek Korse kapatıldı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin en eski dükkanlarından Kelebek Korse, mal sahiplerinin yeni Borçlar Kanunu'na dayanarak 'kira artışı ya da tahliye' yönündeki haciz kararına diremedi.

borçlar kanunu Mal Değişim Sözleşmesi Haberi

borçlar kanunu Mal Değişim Sözleşmesi

Mal Değişim Sözleşmesi nedir?

Mal Değişim Sözleşmesi hakkında yasal hükümler Borçlar Kanunu kapsamında veriliyor. Kanuna göre satış sözleşmesine ilişkin hükümler mal değişim sözleşmelerine de uygulanıyor.


Borçlar Kanunu mal değişim sözleşmesi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Mal Değişim Sözleşmesi

A.Tanımı

MADDE 282- Mal değişim sözleşmesi, taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Tabi olduğu hükümler

MADDE 283- Satış sözleşmesine ilişkin hükümler, mal değişim sözleşmesine de uygulanır; buna göre taraflardan her biri, vermeyi üstlendiği şey bakımından satıcı,...