05 / 05 / 2024

Borçlunun elindeki taşınmaz tahliyesi

Borçlunun elindeki taşınmaz tahliyesi

İcradaki taşınmazın tahliye ve teslim işlemleri, taşınmaz borçlunun elindeyse farklı; taşınmaz üçüncü kişilerin elindeyse farklı şekilde gerçekleşiyor. İşte icrada taşınmaz tahliye ve teslimi işlemleri...

TMSF borcunun taşınmaz ile kapatılması kurumlar vergisi istisnası!

Ülkemiz şirketlerinin borç ağırlıklı bilançoları olduğu hepimizin malumu. Hatta son günlerde özel sektör borcunun ne kadar yüksek olduğu her kesimde konuşuluyor. Peki, TMSF borcunun taşınmaz ile kapatılması nasıl oluyor?

Her borçlunun evi haczedilemez!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş bugünkü köşesinde "Borçlunun malvarlığına haciz konulması" konusunu ele aldı.. İşte o yazı..

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotek, borçlunun borcu nedeni ile sahip olduğu veya olmadığı teminat olarak gösterilen taşınmaz üzerinde kuruluyor. Peki ipotekli taşınmaz mal başkasına devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotekli taşınmazın bölünmesi!

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın bölünmesi mümkün mü?

İpotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Bir taşınmazın ipotek edilmesi, ile alacaklı alacağını teminat altına almış oluyor. Borcun ödenmemesi halinde ipotek edilen taşınmaz satılarak borç tahsil ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri!

İpotek, bir borcun güvence altına alınması için bir taşınmaz üzerinde kurulabiliyor. İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Peki, taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri nelerdir?

İcrada taşınmaz tahliye ve teslimi!

İcradaki taşınmazın tahliye ve teslim işlemleri, taşınmaz borçlunun elindeyse farklı; taşınmaz üçüncü kişilerin elindeyse farklı şekilde gerçekleşiyor. İşte icrada taşınmaz tahliye ve teslimi işlemleri...

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi 2015!

Taşınmaz satışının geçerli olabilmesi için, sözleşmenin resmî şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Borçlar Kanunu gereğince; Taşınmaz satışı vaadi, resmî şekilde düzenlenmedikçe geçerli olmuyor. İşte taşınmaz satış vaadi sözleşmesi 2015...

Kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi!

Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre, mal sahibinin haklı gerekçelerinin olması halinde kiracının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi mümkün mü?

Taşınmaz haczi talebi örneği!

Borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya haciz uygulanabiliyor. Alacaklı kimsenin alacağı borcunu tahsil etme yollarından biri olan haciz talebi nasıl yapılır? İşte taşınmaz haczi talebi örneği..

Borçlunun elindeki taşınmaz tahliyesi Haberi

Borçlunun elindeki taşınmaz tahliyesi

İcrada taşınmaz tahliye ve teslimi!

İcradaki taşınmazın tahliye ve teslim işlemleri, taşınmaz borçlunun elindeyse farklı; taşınmaz üçüncü kişilerin elindeyse farklı şekilde gerçekleşiyor.


1 – Borçlunun elinde ise:

Bir taşınmazın tahliye ve teslimine dair olan ilam, icra dairesine verilince icra müdürü 24 üncü maddede yazılı şekilde bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde hükmolunan şeyin teslimini emreder.


Borçlu taşınmazı işgal etmekte iken bu emri tutmazsa, ilamın hükmü zorla icra olunur.


Alacaklıya teslim olunan taşınmaza haklı bir sebep olmaksızın tekrar giren borçlu ayrıca hükme hacet kalmadan zorla çıkarılır.


Taşınmazın içinde bulunup da ilamda dahil olmayan eşya çıkarılarak borçluya teslim ve hazır değilse vekiline veya ailesi halkından veyahut müstahdemlerinden reşit bir kimseye tevdi olunur. 


Bunlardan da kimse bulunmazsa mezkûr eşya masrafı ileride borçluya ödetilmek üzere peşin olarak...