30 / 04 / 2024

Borsa İstanbul 100

Borsa İstanbul 100

Ekimde aylık yüzde 0,2 artan sanayi üretimi, piyasa beklentilerini karşılayamadı. En fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,73 ile "turizm", en çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 1,96 ile "inşaat" oldu.

Şubat ayında buna yatırım yapan yaşadı! Tek tek açıklandı, en çok o yatırım aracı kazandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı son dakika açıklamasına göre aylık en yüksek reel getiri, Şubat'ta yüzde 8,91 oranlarıyla Borsa İstanbul 100 endeksinde oldu. 

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa yatırımcılarını ikiye ayıran Mert Başaran uyardı: İşi bilmeyenin sepeti büyük olmalı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün 9 bin 306,34 puanla rekor seviyeyi gördü. Borsadaki yükseliş yatırımcıları heyecanlandırırken Ekonomist Mert Başaran 'işi bilmeyenin sepeti büyük olmalı'' diyerek uyardı. 

Borsa İstanbul’da işlem gören 9 hisse için 9 aracı kurum hedef fiyat açıkladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor tazelerken, birçok yatırımcı daha kaybının yerine koymuş değil. Yatırımcılar hisselerin yükseleceği seviyeyi merakla beklerken Borsa Filozofu, 9 farklı aracı kurumun 9 farklı hisse için verdiği hedef fiyatları açıkladı.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Borsa tarihi rekorunu kırdı, dolar zirvesine yaklaşamadı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi tüm zamanların rekorunu kırarak zirveyi gördü. Endeks Türk lirası bazında rekor seviyelere ulaşırken, 2023’teki dolar seviyelerini henüz göremedi

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş devam ederken, şirketler de bilançolarını açıklamaya başladı. Yatırımcılar şirketlerin finansal raporlarını beklerken Temettü Hocam X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bilançolar sonrasında gelecek temettü kararlarının da heyecanla beklendiğini açıkladı.

BIST 100 endeksi yeni rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 8 bin 851,91 puan ile rekor seviyeleri gördüğü kaydedildi. 

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzı yarın başlıyor. İşte 2 şirketle ilgili tüm detaylar!

Borsa İstanbul’da uzun süredir beklenen yükseliş başladı ve BIST 100 endeksi bugün rekor kırdı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas X sosyal medya hesabından bu hafta halka arz olacak #Patek ve #Bork şirketleriyle ilgili tüm detayları paylaştı. İşte bilinmesi gerekenler...

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

BİST 100'de tüm zamanların en iyi getiri sağlayan hisseleri belli oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu hafta tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Buna göre, şubat ayına iyi bir giriş yapan BIST 100 endeksi, son 10 yılın şubat aylarında ise karışık bir performans kaydetti.

Altın mı, dolar mı, bitcoin mi, borsa mı? 100 bin TL son 5 senede hangi yatırımla kaç para oldu? 

En mantıklı yatırım aracının hangisi olduğu yatırımcılar tarafından sık sık araştırılıyor. 223,3 bin takipçili Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından son 5 senede 100 bin TL'nin hangi yatırımla ne kadar olduğunu tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borsa yatırımcıları dikkat! Hangi hisse için kaç yıl beklenmeli?

Borsa yatırımcıları borsadaki son durumu yakından takip ediyor. Dün Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde en çok kazandıran ilk üç hisse ISKUR, ISATR  ve SNKRN oldu. Peki hangi hisselere dikkat edilmesi gerekiyor? 

Borsa İstanbul 100 Haberi

Borsa İstanbul 100

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,39 değer kaybederek, sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 73.975,26 puandan girdi.


BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 290,04 puan azalırken toplam işlem hacmi 1,4 milyar lira olarak gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık ve holding endeksi yüzde 0,30 düşüş kaydetti. En fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,73 ile "turizm", en çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 1,96 ile "inşaat" oldu.


Güne pozitif başlayan BIST 100 endeksi, açılışın hemen ardından etkisini artıran satışlarla geçen haftaki düşüş eğilimini yeni haftaya taşıyarak, 73.354,74 puan ile 29 Eylül'den bu yana gördüğü en düşük seviyeye geriledi. 


Analistler, döviz kurlarındaki sakin seyre karşın, tahvil faizlerinin yükseldiğini, pay piyasalarında ise satış baskısının sürdüğünü ifade ediyor. Teknik açıdan...