24 / 07 / 2024

borsa İstanbul Endeksi 

borsa İstanbul Endeksi 

Avrupa Hazır Beton Birliği ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Zeytin Dalı Harekâtı"na destek vererek millî duruş çağrısında bulundu.

Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler açıklandı! Borsa yatırımcıları dikkat!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,54 yükselişle 10.738,78 puandan başladı. Borsaya ilgi giderek yükselirken, yatırımcılar hangi hisselerin kazandırdığını merak ediyor. İşte Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler...

Borsa'da 5 ayda en çok hangi hisse kazandırdı?

Borsa İstanbul 100 endeksi, mayıs ayını yüzde 3,53 artış ile 10.400 puandan tamamlarken, yılbaşından bu yana da yüzde 39,23 oranında değer kazandı. Endeks dolar bazlı ise, yüzde 27,41 artış yaşandı. Yılbaşından buna yana en fazla yükseliş kaydeden hisse yüzde 124 ile Tav Havalimanları oldu.

Borsa 11 binde hisseler 5 binde. Bu sisteme dur diyeceğiz!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükselişini sürdürürken, endeksteki artış hisselerin geneline yansımıyor. Bu duruma dikkat çeken, X sosyal medyada 250 bin takipçili Borsa Filozofu, “Borsa 11 binde hisseler 5 binde! Peki Neden?” diye sordu. Vatandaş bu durumun hesabını sorun dedi.

Madem sıcak para geliyor, borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 10 bin puanın üzerine çıksa da birçok hisse hala 7200 seviyelerinde işlem görüyor. Ekonomi gündeminde yurt dışından sıcak para girişinin arttığı konuşulurken Ekonomist Barış Soydan, bu paranın hangi yatırım araçlarına gittiğini ve borsanın neden düştüğünü sordu.

Hangi yatırım aracı ne kazandırdı? Altın mı? Dolar mı? yoksa Borsa mı?

Bu hafta yatırım araçlarından en fazla borsa kazandırmış oldu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 2,29 değer kazanarak 9.915,62 puandan kapatmıştı. Buna göre, endeks, hafta içinde en az seviye 9.645,02, en yüksek ise 9.956,11 puanı görmüş oldu.

Borsa yatırımcıları dikkat! Borsada beklenen zirve göründü! Uzman isim alım fırsatını açıkladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0.56 oranında düşüşle 9759 puan seviyesinden başlarken uzman isim borsa yatırımcılarını uyardı.

Borsa İstanbul'da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

31 Mart seçimleri sonrasında, ilk işlem gününde yön arayışında olan Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan negatif tepkiler dikkatleri çekti. İşte borsadaki son durum... 

Borsa İstanbul düşüş trendine girdi! Küçük yatırımcılar neye dikkat etmeli? Borsa uzmanı tek tek açıkladı!

Borsa İstanbul güne düşüşle başladı. Bugün BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,18 düşüşle 8.702 puandan işlem gördü. Peki borsa düşerken, küçük yatırımcılar neye dikkat etmeli? 

Borsa İstanbul'un 10 senelik mart ayı performansı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, son 10 senenin mart aylarında karışık bir performans sergilerken, endeks ise yükseliş kaydettiği 4 ayda ortalama olarak yüzde 9,44 değer kazanmış oldu.

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa yatırımcılarını ikiye ayıran Mert Başaran uyardı: İşi bilmeyenin sepeti büyük olmalı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün 9 bin 306,34 puanla rekor seviyeyi gördü. Borsadaki yükseliş yatırımcıları heyecanlandırırken Ekonomist Mert Başaran 'işi bilmeyenin sepeti büyük olmalı'' diyerek uyardı. 

Borsa İstanbul’da işlem gören 9 hisse için 9 aracı kurum hedef fiyat açıkladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor tazelerken, birçok yatırımcı daha kaybının yerine koymuş değil. Yatırımcılar hisselerin yükseleceği seviyeyi merakla beklerken Borsa Filozofu, 9 farklı aracı kurumun 9 farklı hisse için verdiği hedef fiyatları açıkladı.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

borsa İstanbul Endeksi  Haberi

borsa İstanbul Endeksi 

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin Suriye’nin Afrin kentinde terör tehdidini sonlandırmak amacı ile başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı”na destek vererek millî duruş çağrısında bulundu.

Başkan Yavuz Işık,TSK’nın Suriye’nin Afrin kentinde terör tehdidini sonlandırmak amacı ile başlattığı "Zeytin Dalı Harekâtı" sonrası ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Işık, "Son açıklanan rakamlar ışığında Türkiye inşaat sektörü 3. çeyrekte %18,7 gibi muhteşem bir büyüme performansı sergilemiştir. 2017 yılının tamamında inşaat sektörü rekor bir büyüme ile yılı tamamlamıştır. Suriye’deki operasyonlar, Türk inşaat sektörünün ve hazır beton, çimento, demir çelik, yapı malzemesi gibi bağlantılı tüm imalat sanayi sektörlerinin 2018 yılındaki performansını hiçbir şekilde olumsuz etkilemeyecektir. Operasyonun başından itibaren Türkiye’deki hiçbir ekonomik gösterge olumsuz etkilenmemiş aksine kurda gevşeme yaşanmış, Borsa İstanbul Endeksi...