20 / 05 / 2024

Madem sıcak para geliyor, borsa neden düşüyor?

Madem sıcak para geliyor, borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 10 bin puanın üzerine çıksa da birçok hisse hala 7200 seviyelerinde işlem görüyor. Ekonomi gündeminde yurt dışından sıcak para girişinin arttığı konuşulurken Ekonomist Barış Soydan, bu paranın hangi yatırım araçlarına gittiğini ve borsanın neden düştüğünü sordu.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,26 yükselerek 10.274 puandan başladı. Borsadaki yükselişe rağmen birçok hisse de düşüş ve yatay hareket sürüyor. Ekonomi gündeminde yurt dışından sıcak para girişinin arttığı konuşulurken Ekonomist Barış Soydan, https://twitter.com/barissoydan X sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, madem sıcak para geliyor borsa neden düşüyor? diye sordu. Borsadaki düşüsün nedeniyle ilgili 6 şıktan oluşan bir soru hazırladı.

İŞTE BARIŞ SOYDAN’IN O SORUSU VE GELEN CEVAPLAR

Madem sıcak para geliyor, borsa neden düşüyor?

a) Borsaya gelmiyor, faize geliyor.

b) İş Bankası Genel Müdürü Aran'ın bugünkü "Bankacılık kâr anlamında en sıkıntılı dönemini yaşıyor" sözü moral bozdu.

c) "Lokaller" yüksek faize gidiyor.

d) Borsa çok şişmişti.

e) Hiçbiri

f) Hepsi

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Merkez Bankası Başkanı'ndan son dakika açıklaması geldi!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön