05 / 05 / 2024

borsa istanbul işlemler

borsa istanbul işlemler

Borsa İstanbul, BIST 100'deki kayıpların yüzde 5'e yükselmesinden sonra yine devre kesici uyguladı. 

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul son 10 yılda ne kadar kazandırdı?

Son dönemlerde sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul son 10 yılda ne kadar kazandırdı? İşte Borsa Filozofu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin son 10 yılda Nisan aylarında gösterdiği performans masaya yatırıldı. Endeksin 10 yılın 8’inde yükseliş göstermesi yatırımcıları bu Nisan ayında da heyecanlandırdı. İşte Nisan ayında en çok kazandıran hisseler...

Borsa İstanbul'da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

31 Mart seçimleri sonrasında, ilk işlem gününde yön arayışında olan Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan negatif tepkiler dikkatleri çekti. İşte borsadaki son durum... 

Borsa İstanbul düşüş trendine girdi! Küçük yatırımcılar neye dikkat etmeli? Borsa uzmanı tek tek açıkladı!

Borsa İstanbul güne düşüşle başladı. Bugün BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,18 düşüşle 8.702 puandan işlem gördü. Peki borsa düşerken, küçük yatırımcılar neye dikkat etmeli? 

Borsa İstanbul'un 10 senelik mart ayı performansı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, son 10 senenin mart aylarında karışık bir performans sergilerken, endeks ise yükseliş kaydettiği 4 ayda ortalama olarak yüzde 9,44 değer kazanmış oldu.

Borsa İstanbul’da temettü miktarları belli olmaya başladı

Borsa İstanbul yatırımcısının beklediği temettü haberleri gelmeye başladı. Türk Traktör hisse başına net 56,66 kuruş temettü dağıtımını Genel Kurul'un onayına sunacak.

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Borsa İstanbul'da bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama olarak yüzde 2,26, dolar/TL yüzde 0,47, euro/TL yüzde 0,06 yükselirken, altının gram fiyatı da yüzde 0,30 düşüş yaşadı. 

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

Borsa İstanbul’da işlem gören 9 hisse için 9 aracı kurum hedef fiyat açıkladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor tazelerken, birçok yatırımcı daha kaybının yerine koymuş değil. Yatırımcılar hisselerin yükseleceği seviyeyi merakla beklerken Borsa Filozofu, 9 farklı aracı kurumun 9 farklı hisse için verdiği hedef fiyatları açıkladı.

Borsa İstanbul’da 2024’te halka arz olacak şirketler!  İşte SPK’dan onay bekleyen 40 şirket!

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzları bu hafta iki şirketle başladı. Geçen yıl yaşanan coşkunun ardından yatırımcılar 2024 halka arz takvimini merakla bekliyor. Solakoğlu X sosyal medya hesabından 2024 yılında halka arz olmak için onay bekleyen şirketlerin listesini paylaştı.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş devam ederken, şirketler de bilançolarını açıklamaya başladı. Yatırımcılar şirketlerin finansal raporlarını beklerken Temettü Hocam X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bilançolar sonrasında gelecek temettü kararlarının da heyecanla beklendiğini açıkladı.

borsa istanbul işlemler Haberi

borsa istanbul işlemler

Borsa İstanbul, BIST 100’deki kayıpların yüzde 5’in üzerine yükselmesinden sonra devre kesiciyi çalıştırdı. Sputnik News'te yer alan habere göre; Borsa İstanbul, bugüne hızlı satış dalgasıyla başladı ve ardından bir miktar toparlanma kaydetti. Öğleden sonra ise BIST 100’deki kayıp yüzde 5’e ulaştı ve 1800 seviyesinin altına düştü. 

Borsa İstanbul tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Saat 14:39:26 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

BIST 100, son dört işlem gününde toplam 5 defa devre kesiciyi çalıştırdı. 

Borsada işlemler geçici olarak 2. kez...