19 / 05 / 2024

borsada rayici olmayan yabancı paralar ne durumda

borsada rayici olmayan yabancı paralar ne durumda

23.1.2014 tarih ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 434 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde borsada rayici olmayan yabancı paraların değerlemelerine ilişkin vergi kanunu yayınlandı...

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'u borsada işlem görecek!

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'unu aşan borsada işlem gören nitelikte olmayan payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi formu Kurul onayına sunuldu.

Sakarya’da spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz Sapanca Spor Tesisleri de artık açılış için gün sayıyor. Geyve ilçemize de spor tesisi kazandıracağız. İnşallah Sakarya’mızda spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak” dedi.

TOKİ'den konutu olmayan er ve erbaşlara öncelik!

Yeni askerlik sistemi teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre, TOKİ yaptığı konutların tahsisinde, kendi üzerine kayıtlı konutu olmayan erbaş ve erler öncelikli istifade ettirilebilecek...

Vatandaşın rızası olmayan hiçbir dönüşüme başlanmayacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Vatandaşın rızası olmayan hiçbir kentsel dönüşüme başlamayacağız" dedi...

Datça'nın imar planı olmayan 3 mahallesi mecliste!

Muğla'nın Datça ilçesinde imar planı olmayan Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinin imar planları meclis gündeminde yer aldı.

10 maddede resmiyette toplu yapı olmayan siteler ve hukuku!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "resmiyette toplu yapı olmayan siteler ve hukuku" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusunu yanıtladı. 

Mistral GYO finansal raporlarını konsolide olmayan şekilde yayınlayacak!

Mistral GYO, 2019 yılı raporlarından itibaren finansal raporlarını konsolide olmayan tipte düzenleyerek kamuoyuna açıklayacak...

Hiçbir deneyimi olmayan firma konut yapmasın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Müteahhitlerimizi sınıflandırdık, o sınıflar çerçevesinde artık herkes yapabildiği, teknik deneyimi neyse, o deneyim çerçevesinde iş yapsın istiyoruz. Hiçbir deneyimi olmayan firma gidip, 3-5 bin konut yapmasın" dedi.

Kat irtifakı olmayan eve kredi yok!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırın. Kat irtifakı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.

ENKA İnşaat borsada pay geri alımı yapacak!

ENKA İnşaat'ın borsada nominal bedeli 10 milyon TL tutarına kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesine, geri alım için ayrılacak fonun en fazla 75 milyon TL olarak belirlenmesine karar verildi...

Özak GYO borsada kendi paylarını geri alıyor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı borsada işlem gören kendi paylarını geri alıyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan 11 Kasım 2019'dan sonra çalışamayacak!

İNTES Başkan Vekili Gürhan Özdemir, 1 Kasım 2019'dan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçilerinin şantiyelerde çalıştırılamayacağını açıkladı.

borsada rayici olmayan yabancı paralar ne durumda Haberi

borsada rayici olmayan yabancı paralar ne durumda

23.1.2014 tarih ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 434 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde;  Borsada rayici olmayan yabancı paraların, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu gereğince 2013 yılı  için yapılacak değerlemelerine esas olmak üzere, aynı Kanunun 280 inci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan hükümlere dayanılarak tespit olunan kurlara ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.

Söz konusu Genel Tebliğ’e ulaşmak için...