02 / 05 / 2024

boş arazi kiralama

boş arazi kiralama

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan yeni fırsat! İki ilde 4 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf kiralık arazi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eskişehir ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 4 bin 700 TL'den başlıyor...

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Paylaşımlı ev kiralama dönemi başladı! Ev sahiplerine ekstra gelir sağlıyor

İstanbul gibi büyük şehirlerde aylık 10 bin liraya yaklaşan konut kiraları ve her yıl artan üniversite kontenjanları, evlere yönelik oda kiralama talebini arttırdı. Maddi açıdan zorlanan aileler de boş odalarını kiralayarak yeni gelir yaratmaya başladı.

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Bo-Em Turizm Emlak Oto Kiralama Ve Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

Bo-Em Turizm Emlak Oto Kiralama Ve Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt 800 bin TL sermaye bedeli ile Bora Taştekne tarafından açıldı.

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

Balıkesir Burhaniye'de 24 bin metrekarelik arazi imara açıldı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, mülkiyeti Müdürlüğe ait, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan 24 bin metrekarelik arazi üzerine otel ve turizm tesisi inşa etmek için “Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama İhalesi” açtı.

Adana Seyhan'daki arazi satışları için yeni karar!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi"nde alınan karara göre; 1949 ve 1951 yılları arasında taşkınlar nedeniyle boşaltılan binaların bulunduğu arazilerin satışı için arazi maliki idare yetkili olacak.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Korona yüzünden boşanmayın, geçici olarak ayrı daire kiralayın!

Tokyo merkezli kısa süreli kiralama şirketi Kasoku, Japonya'da 'evde kal' kampanyasında birbirlerinden bunalan çiftler için, sadece bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek boş daire kiralıyor...

Bodrum Halikarnas'ın arazisi 35 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Halikarnas'a ev sahipliği yapan mekan uzun süredir boş. Arazi sahipleri burayı satışa çıkarmış. Kulislerde konuşulan bilgiye göre 35 milyon dolar isteniyormuş. Ancak önemli bir pürüz varmış...

boş arazi kiralama Haberi

boş arazi kiralama

Türkiye’de 3,5 milyon hektar civarında ekilmeyen arazi olduğu tahmin ediliyor. Yani Türkiye genelinde yaklaşık yüzde 10’luk ekilebilir alanın boş olduğu hesaplanıyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, katıldığı bir toplantıda bu alanların kullanımıyla ilgili milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren devrim niteliğindeki kararları duyurdu. 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tüm detayları aktardı. Buna göre hem ekilmeyen arazi kalmayacak hem de çiftçilere ne ektiğini bildirme zorunluluğu getirilecek. 

İşte milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıkladığı o yeni düzenlemeler...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, konuyla ilgili açıklamasında, ekilmemiş arazilerin dikkatle izleneceğinin altını çizerek. Kirişci, 1 sene boş kaldığı belirlenen arazilerin ekilmesinin sağlanacağına ve arazi sahibine kira ödeneceğine dikkat çekti. 

Türkiye Gazetesi'nden Ömer Temür'ün haberine...