18 / 05 / 2024

boş eve caza geliyor

boş eve caza geliyor

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında evini boş tutan hak sahiplerine ceaza geleçeğine ilişkin konuyu kaleme aldı.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

İstanbul'da bir daireye aylık 650 bin lira kira bedeli istendiği ortaya çıktı. 6 oda 1 salon olan dairenin boğaz manzarası olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Evliyken alınan konut boşanırken nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanma aşamasındayız. Ben evlenmeden önce sahip olduğum evimi satıp, onun parasını kullanarak bu daireyi almıştım. Şimdi boşanma durumunda benim eve yaptığım bu katkı göz önüne alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Öğrenciler 6 aydır boş eve kira ödüyor!

Koronavirüs sebebiyle Mart ayından itibaren uzaktan eğitime geçen üniversitelerdeki öğrenciler, 3 hafta için döndükleri aile evlerinde 6 ayı geride bıraktı.

Zonguldak'taki 'çöp ev' boşaltıldı!

Zonguldak'ta, içerisinde biriktirilen atıklar nedeniyle çöp eve dönüşen konut, belediye ekiplerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri gönüllüleri tarafından boşaltılıp, ilaçlandı.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

CLK Boğaziçi Elektrik gayrimenkul raporu yayınladı!

CLK Boğaziçi Elektrik, abonelik sözleşmelerinden yola çıkarak gayrimenkul raporu yayınladı. Rakamlar inanılmaz. Sadece İstanbul’un Avrupa yakasında 360 aile her gün ‘0’ eve taşınıyor. İkinci elde hareket ise ayda 25 bini geçiyor.

1985 yılında Araplar, Boğaz'da ev kapışıyormuş!

1985 yılında Araplar, Boğaz'da ev kapışıyormuş. Kelepir ev bulan Araplar, Boğaz'da deniz manzaralı 84 ev almışlar. Satın alınan evlerin bir kısmı sahilde olmak üzere, 84 eve 2 milyar lira ödemişler.

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Boş eve 39 bin TL'lik elektrik faturası!

Doğu Anadolu bölgesinde 7 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Aras Edaş, Doğubayazıt'ta kimsenin yaşamadığı boş eve bir aylık elektirik kullanım bedeli olarak 39 bin 126 lira 40 kuruşluk fatura gönderdi.

Ağrı'da boş eve 39 bin lira elektrik faturası geldi!

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde Cahit Tan'a ait boş eve, Aras Edaş Elektrik Dağıtım şirketi tarafından 39 bin 126 lira 40 kuruşluk elektrik faturası gönderildi.

Boş eve aidat ödenir mi?

Apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için alınan aidat ile ilgili düzenlemelere Kat mülkiyet kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki kat maliki olunan boş eve aidat ödenir mi?

boş eve caza geliyor Haberi

boş eve caza geliyor

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel'in bugün kaleme aldığı "Evini boş tutana ceza!" başlıklı yazısında yaşanan konut krizine sebep olarak boş bırakılan konutlara ve gerekçelerine değindi..

İşte Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel'in "Evini boş tutana ceza!" başlıklı yazısı...

***

İnşaat sektörü temsilcileri konut üretim maliyetinin yükseldiği için yeni konut yapmanın zorlaştığını söylüyor. 2022'de konut fiyatlarında yüksek artışların yaşanacağına dikkat çekiyorlar. İnşaatta üretim azalırsa kiralar da artar. Bu da barınma sorunu yaratır.
İnşaat üretiminde kullanılan ham madde ucuzlarsa daha çok konut yapılır, fiyatlar da düşer diyebilirsiniz. Dünyada da aynı sorun yaşanıyor. Enerji ve ham madde eksikliği birçok ülkeyi etkiliyor. Yine de maliyetleri düşürecek çözümler üretilebilir. Benim önerim ise; boş duran evlerin vergisinin artırılması olacak. Daha önce de yazdım: İstanbul'da 400-700 bin...