29 / 07 / 2024

boş konutlar caza

boş konutlar caza

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında evini boş tutan hak sahiplerine ceaza geleçeğine ilişkin konuyu kaleme aldı.

Hill Side projesinde boğaz manzaralı 3+1'ler 8.5 milyon TL'ye! Hemen teslim!

Hill Side projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutların teslimleri hemen gerçekleştiriliyor. Boğaz manzarasıyla dikkat çeken Hill Side projesinde toplam 30 konut bulunuyor.

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

İnşaatta birim maliyeti 25 bin TL oldu! KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Boş konutlar ihtiyaç sahiplerine kiralansın!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, X sosyal medya hesabından konut sorunu ile ilgili paylaşımda bulundu. İşte Ali Kurt'un o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Boş evlere vergi geliyor: Vergi ödemek istemeyenler evlerini satışa çıkarıyor! 

Boş evlerden vergi alınmasına ilişkin açıklamalar ev sahiplerini tedirgin etti. Hem vergi ödemek istemeyen hem de kiralamaya sıcak bakmayanlar konutlarını satışa sunmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Evini boş tutanlar dikkat! Dünyada boş konutlar için neler yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evini boş tutan ev sahiplerine dair sert çıkışından sonra gözleri dünyadaki örneklere çevirdi. Peki, diğer ülkeler boş evlerle ilgili nasıl yasalar çıkarıyor? İşte detaylar...

Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası! Teslimler Mart 2025'te!

Satış sürecinin devam ettiği Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası sunuluyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor.

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

The BO Viera Bodrum'da dolar kuru 18 TL'ye sabitlendi! Teslimler önümüzdeki ay!

The BO Viera Bodrum projesinde dolar kuru 18 TL'ye sabitlendi. Projede yer alan konutların teslimleri önümüzdeki ay yapılacak.

Katalonya, iki senedir boş tutulan daireleri kamulaştırmaya başladı!

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim hükümeti, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut krizine çözüm olarak ortaya attığı iki seneden fazla boş tutulan konutların kamusallaştırılmasına ilişkin prosedürü başlattı.

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

boş konutlar caza Haberi

boş konutlar caza

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel'in bugün kaleme aldığı "Evini boş tutana ceza!" başlıklı yazısında yaşanan konut krizine sebep olarak boş bırakılan konutlara ve gerekçelerine değindi..

İşte Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel'in "Evini boş tutana ceza!" başlıklı yazısı...

***

İnşaat sektörü temsilcileri konut üretim maliyetinin yükseldiği için yeni konut yapmanın zorlaştığını söylüyor. 2022'de konut fiyatlarında yüksek artışların yaşanacağına dikkat çekiyorlar. İnşaatta üretim azalırsa kiralar da artar. Bu da barınma sorunu yaratır.
İnşaat üretiminde kullanılan ham madde ucuzlarsa daha çok konut yapılır, fiyatlar da düşer diyebilirsiniz. Dünyada da aynı sorun yaşanıyor. Enerji ve ham madde eksikliği birçok ülkeyi etkiliyor. Yine de maliyetleri düşürecek çözümler üretilebilir. Benim önerim ise; boş duran evlerin vergisinin artırılması olacak. Daha önce de yazdım: İstanbul'da 400-700 bin...