02 / 05 / 2024

Bosco Verticale gökdeleninin aldığı ödüller

Bosco Verticale gökdeleninin aldığı ödüller

Alman Mimarlık Müzesi tarafından her iki yılda bir düzenlenen sıradışı gökdelenler yarışmasında, her daireye bir bahçe temasıyla dikkat çeken Bosco Verticale gökdeleni birinci seçildi. Yarışma 2004 yılından bu yana gerçekleştiriliyor.

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

ABD’de ortaklarıyla 3.5 milyar dolardan fazla proje geliştiren işadamı Serdar Bilgili, yeni projeler için düğmeye bastı. Bilgili, ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi ile ortaklık kurdu ve 88 katlı 278 metre uzunluğundaki New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdeleninin ortağı oldu.

Dünya'nın en ince gökdeleninin yapımı tamamlandı!

Daha incesi yok Bir gökdelen düşünün... Uzunluğu 425 metre, genişliği ise sadece 17 metre... Hayal etmesi bile zor olan bu gökdelenin yapımı son buldu! Peki, bu gökdelenin alıcıları kimler? Bir dairenin fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

Doğuş Grubu'ndan Maslak'a yeni otel!

Doğuş Grubu'nun Maslak'taki Bankalar Caddesi'ndeki gökdeleninin yıkımı tamamlanmak üzere. Grup yıkımı süren gökdelenin yerine yeni bir otel inşa etmeyi planlıyor. Otelin 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.

4. Levent Greenox'ta yüzde 20 lansman indirimi!

Milano’da ilk dikey orman kentsel dönüşüm projesi olan Bosco Verticale (Dikey Orman), Aycan ve Feres İş Ortaklığı tarafından Greenox projesiyle Türkiye'ye getirildi.

Paris'e yapılacak Triangle gökdeleninin maliyeti 500 milyon euro!

FRANSA'nın başkenti Paris'te tartışmalara neden olan piramit şeklindeki gökdelen Triangle'ın inşaatına izin çıktı. Pekin Olimpiyat Stadı'nı inşa eden firma tarafından yapılacak Triangle projesinin toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon euro.

İsviçre'de bir kasabaya Avrupa'nın en yüksek gökdeleni yapılıyor!

İsviçre'de sadece bin kişinin yaşadığı Vals kasabasına, Avrupa'nın en yüksek gökdeleninin inşa edilmesi planlanıyor. Kasabadaki kaplıca ve spa merkezine komşu olacak dev yapı, 381 metreyi bulacak

Süzer Grup gökdelen yapmaktan vazgeçti!

İstanbul'da Gökkafes olarak bilinen ve hakkında birçok dava açılan Süzer Plaza’yı inşa eden Süzer Grup, artık gökdelen yapmaktan vazgeçti. Baran Süzer, "Gökdeleninin modası geçti” dedi.

1967 yılında Türkiye'nin en yüksek gökdeleninin inşasına başlanacakmış!

Türkiye'nin en yüksek gökdeleni, 108 metre uzunluğuyla Harbiye'de inşa edilecekmiş. Ordu tarafından 40 bin metrekare saha üzerinde inşa edilecek olan bina, Orduevi olarak kulanılacakmış ve 60 milyon liraya mal olacakmış.

Bosco Verticale gökdeleni ödül aldı!

İtalya'nın Milano şehrinde bulunan iki binanın tüm balkonlarına ormanlarda bulunan ağaçlar dikildi. 900 ağacın bulunduğu Bosco Verticale adı verilen iki kulenin orman miktarı 1 hektar olarak hesaplandı...

Milano'da Bosco Verticale kulelerinin balkonlarına 1 hektarlık ağaç dikildi!

İtalya'nın Milano şehrinde bulunan iki binanın tüm balkonlarına ormanlarda bulunan ağaçlar dikildi. 900 ağacın bulunduğu Bosco Verticale adı verilen iki kulenin orman miktarı 1 hektar olarak hesaplandı.

Bosco Verticale sıradışı gökdelenler yarışmasında ödül aldı!

Alman Mimarlık Müzesi tarafından her iki yılda bir düzenlenen sıradışı gökdelenler yarışmasında, her daireye bir bahçe temasıyla dikkat çeken Bosco Verticale gökdeleni birinci seçildi. Yarışma 2004 yılından bu yana gerçekleştiriliyor.

Çin'de Dünya'nın en yüksek gökdeleninin temeli atıldı!

Hunan eyaleti Changsha şehrinde yüksekliği 838 metre olacak olan Sky City adlı gökdelenin temeli törenle atıldı. 1,05 milyon metrekarelik alana sahip olacak olan kulenin inşaatı 2014 Nisan'ında bitecek...

Bosco Verticale gökdeleninin aldığı ödüller Haberi

Bosco Verticale gökdeleninin aldığı ödüller


Alman Mimarlık Müzesi tarafından her iki yılda bir düzenlenen sıradışı gökdelenler yarışmasında, her daireye bir bahçe temasıyla dikkat çeken Bosco Verticale gökdeleni birinci seçildi. Yarışma sonrasında projeye imza atan Alman mimar 50 bin Euro ödül kazandı. Yarışma 2004 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. 


Yeni...