10 / 05 / 2024

Bosna Hersek koronavirüs

Bosna Hersek koronavirüs

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

Koronavirüs konut tercihlerini de değiştirecek!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi Selman Özgün, koronavirüs salgının inşaat sektöründe de taleplerde değişim getireceğini söyleyerek müstakil ev satışlarının artacağını söyledi.

Koronavirüs geniş ofisleri ön plana çıkaracak! 

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa ve ABD'de ofislerin küçülmesi öngörülüyor. Evden çalışmanın yaygınlaşması ve bazı şirketlerin işlerini aksatmadan sürdürebilmesinden sonra plazalardaki ofis kiracılarının daha düşük metrekareli alanları tercih edebileceği belirtiliyor...

Koronavirüs Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara talebi artırdı! 

Koronavirüs salgınının Türkiye'de de etkisini göstermesi üzerine ve en çok vakanın İstanbul'da görüldüğünün açıklanması üzerine, İstanbul'da yaşayan birçok vatandaş sakin bölgelerdeki evlere gözlerini çevirdi. Bu süreçte Sarıyer Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara talep arttı...

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanunda Değişiklik!

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31102 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif yasalaştı!

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Rita Ora koronavirüs nedeniyle çiftlik kiraladı!

Ünlü şarkıcı Rita Ora, koronavirüs sebebiyle şehir merkezinden kaçarak bir çiftlik evi kiraladı...

Koronavirüs kapsamında yapılan kira düzenlemeleri yasalaştı! 

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanun teklifi kapsamında, iş yeri kiraları, hazine taşınmazlarının satışı, belediye taşınmazlarının kiralanmasına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor...

ABD'de konut piyasası Koronavirüs etkisiyle Nisan'da zayıfladı!

 ABD'de konut piyasası endeksi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle Nisan ayında 30 değerine inerek Haziran 2012 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

Bosna Hersek koronavirüs Haberi

Bosna Hersek koronavirüs

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Salgınla mücadele kapsamında Bosna Hersek'in yaz aylarının tamamında sınırlarını kapalı tutması, eylül başından itibaren ise yalnızca negatif test sonucuyla turist kabul etmesi, geçimini büyük oranda şehri ziyaret eden yabancı turistler sayesinde sürdüren çarşı esnafını zor duruma soktu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Neretva Nehri üzerindeki tarihi Mostar Köprüsü'nün iki yakasına uzanan eski çarşıdaki birçok dükkan kepenk indirirken, esnaf yabancı turist gelmediği için dükkan açmanın bir anlamı olmadığını, zira her gün boş yere masraf ettiklerini belirtti. 

Daha çok resim atölyelerinin, hediyelik eşya dükkanlarının, kafeteryaların ve restoranların bulunduğu tarihi çarşıya bugünlerde nadiren birkaç yabancı turist uğrarken, dükkanlarını...