02 / 05 / 2024

Botan Vadisinden arkeolojik hazine çıktı

Botan Vadisinden arkeolojik hazine çıktı

Siirt'te, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Botan Vadisi'ndeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Başur ve Çattepe Höyük'te 13 yıldır sürdürülen kazılarda milattan önce 3 bin yılına ait olduğu değerlendirilen çok sayıda bulundu.

Dr. A. Botan Berker Merkez Bankasında hangi alanda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

Dr. A. Botan Berker kimdir? Hangi üniversitede okudu? Merkez Bankasında hangi pozisyonda görev aldı? Dünyaca ünlü hangi kuruluşun Türkiye Genel Müdürlüğü görevinde yer aldı? İşte Dr. A. Botan Berker ile ilgili araştırılan tüm detaylar...

Dr. Ayşe Botan Berker kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

OdeaBank Yönetim Kurulu Üyesi ve Risk Komitesi Başkanı Ayşe Botan Berker kimdir? Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ayşe Botan Berker daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar... 

Özbey34 Gayrimenkul İnşaat Tarım Gıda Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Özbey34 Gayrimenkul İnşaat Tarım Gıda Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi Çekmeköy'de Baran Botan Özbey tarafından kuruldu.

Melce Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Melce Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Tetikoğlu ve Müslüm Botan ortaklığında kuruldu.

Mabeyn Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mabeyn Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi  Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Müslüm Botan Şen tarafından kuruldu.

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü yarın açılıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü yarın törenle hizmete açılıyor.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

İş Finansal Kiralama yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

İş Finansal Kiralama, 24 Mart 2020 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısında Prof.Dr. Selim Yazıcı, Dr. A.Botan Berker, Ertan Tanrıyakul, Sn. Nigün Türeoğlu ve  Gökben Karaaslan Aksoy'un bağımsız yönetim kurulu üyeliğine aday olarak sunulmalarına karar verildi.

Botan Vadisi'nin milli park olması turizmin canlanmasına katkı sağlayacak!

Botan Vadisi'nin milli park olması hakkında açıklama yapan Siirt Valisi Atik, "Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi...

Botan Vadisi Milli Park oldu!

Siirt'in merkez, Aydınlar ve Eruh ilçeleri sınırlarındaki alan "Botan Vadisi Milli Parkı" olarak tespit edildi.

Statkraft, Siirt Çetin HES projesini satışa çıkaracak!

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Siirt Taşbaşı’na Teras Projesi!

Siirt’in önemli doğal alanların başında gelen Botan Çayı yakınlarındaki Taşbaşı mesire alanının baştan sona düzenleneceği belirtildi. Dicle Kalkınma Ajansı’na sunulan projenin kabul edildiği ifade edildi.

Botan Vadisinden arkeolojik hazine çıktı Haberi

Botan Vadisinden arkeolojik hazine çıktı

Siirt'te, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Botan Vadisi'ndeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Başur ve Çattepe Höyük'te 13 yıldır sürdürülen kazılarda milattan önce 3 bin yılına ait olduğu değerlendirilen çok sayıda bulundu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Ilısu Barajı su toplama havzası altında kalacak kültürel varlıkların kurtarılması için gerçekleştirilen arkeolojik kazıların büyük bölümü tamamlandı.


- "13 yılda 2 bin eser bulundu"


Kazı ekibinin başkanı, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilısu Baraj sahası altında kalacak Botan Vadisi'ndeki arkeolojik araştırmalar kapsamında 2001 yılından bu yana kazı çalışması yapıldığını anımsattı.


Bölgedeki kazılarda sona yaklaşıldığını belirten Sağlamtimur, şöyle devam etti:


"13 yıldan bu yana süren kazı çalışmalarında 2 bin eser bulundu. Bunlardan, Çattepe Höyük'te 2009 yılında ortaya çıkardığımız...