19 / 07 / 2024

boyasız evlerde risk

boyasız evlerde risk

Boya Sanayicileri Demeği Başkam Ahmet Faik Bitlis, boya yapılmayan sıvalı binaların depremde daha büyük riskler taşıdığını söyledi. Yağmur suyu hem tuğlaya hem de inşaat demirini yiyip bitiriyor diyen Bitlis, boya sadece estetik değil dedi

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm kanunuyla risk azaltmada çok daha hızlı hareket edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir açılış töreninde kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Kentsel dönüşüm yasasının çıkmasıyla risk azaltmada çok daha hızlı bir şekilde hareket etme olanağına kavuşacağız" dedi.

Arsa alıp Tiny house yapacaklar dikkat: Uzmanlardan risk uyarısı geldi!

Son dönemde konuta erişemeyen yüz binlerce kişi arsa ve tarla alarak tiny house tarzı binalar yapmaya yöneldi. Fakat uzmanlar bu tarz yatırımların risk yaratabileceğine ilişkin uyarılarda bulundu. 

Binanızın risk durumunu ücretsiz öğrenebilirsiniz! Bu uygulama özel olarak geliştirildi! Hemen bakın!

Deprem felaketi sonrası herkes evinin risk durumunu merak ediyor. Olası İstanbul depremine karşı harekete geçmek amacıyla geliştirilen "Depreme Yenilme Mobil Uygulaması” ile insanlar binalarının risk durumunu ücretsiz öğrenebiliyor.

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Hülya Darcan'ın Çeşme'de bulunan kırmızı panjurlu lüks evi! 

Sahne, sinema ve sosyete dünyasının ünlü isimlerinin hangi evlerde oturup, hangi manzaraya uyandıkları hep merak konusu olmuştur. Usta oyuncu Hülya Darcan da Çeşme'de bulunan lüks villasının kapılarını Instagram takipçilerine açtı. Oyuncu, "Kırmızı Panjurlu Ev"inden paylaşımlarda bulundu.

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.

2023 Mart ayında yollara çıkacak TOGG'un fiyatı belli oldu! İlk siparişleri almaya başladılar

Togg, Gemlik Tesisi’ndeki boyahane kurulumunu tamamlayarak, C-SUV gövdesinde boyasız denemelere başladı. Araç 2023 Mart ayında yollara çıkacak. TOGG'un satış fiyatı da netleşmeye başladı ilk siparişler alınıyor. İşte detaylar..

BDDK bankaların ticari kredilerine yüksek risk engeli koydu! Kur korumalı ranta 'dur' dedi

Kur korumalı mevduat hesaplarına bankalardan TL kredisi çekerek dövize çeviren şirketlerin sağladığı haksız kazançlar BDDK'yı harekete geçirdi. Kurum, KOBİ'lere verilecek kredilerin risk ağırlığını artırdı.

Kiralık evlerde ipin ucu kaçtı, Uzman isim uyardı! Kiracıları zor günler bekliyor

Kira fiyatlarında yaşanan artış Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri durumundayken ev sahiplerinin keyfi zam uygulaması kiracıları zor durumda bırakıyor. Yetkililer kiralık evlerde kontrolsüz artışın önü alınmazsa krizin içinden çıkılmaz bir hal alacağı konusunda uyarıyor.

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

boyasız evlerde risk Haberi

boyasız evlerde risk



Türkiye'de konutlarda dış cepheye iç cephe kadar önem verilmediğini belirten Boya Sanayicileri Demeği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, boyasız binaların büyük risk taşıdığını söyledi, özellikle büyükşehirlerde yapılan binaların birçoğunun yıllarca sıvalı ya da tuğla ile kaba inşaat görüntüsünde kullanıldığını vurgulayan Bitlis, "Çıplak bina sadece görsel olarak kötü değil. Yağmur suyu hem tuğlayı hem de inşaat demirini yiyip bitiriyor. Deprem bölgesindeki ülkemizde boyasız evler tehlike altında” dedi.


Yıllık 800 bin ton ve 2 milyar dolarlık iç pazarı temsil eden BOSADın Başkanı, boyanın sadece görüntü olmadığını, konutlarda en önemli güvenlik unsurlarından birini oluşturduğunu ifade etti.


Boyanın şehirlere çağdaş bir görüntü verdiğini anlatan Bitlis, evlerinin dış cephesini boyamayan ev sahiplerini şöyle uyardı: 


Boyanın koruyucu etkisi var. Kullanıldığı her yerde paslanmayı da çürümeyi de...