17 / 05 / 2024

Bozcaada koyları imarı

Bozcaada koyları imarı

Bozcaada koylarının özel sektöre açılmasına tepkiler sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı açıklamada koyların 'hiçbir şekilde imara açılmayacağını', deniz kenarlarının kiralanacağını ve sadece şemsiye ve şezlong ücreti talep edileceğini duyurdu

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Bozcaada koyları için karar çıktı!

Bozcaada’nın Sulubahçe ve Habbele koyları ihaleye çakmayacak. Haberi Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz duyurdu.

Bozcaada imar planı son durum!

Yurt Gazetesi köşe yazarı Haluk Şahin bugün köşesinde " Bozcaada kurtuldu mu? " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Bozcaada kutruldu mu? " yazısının detayları...

Bozcaada yeni imar planı onaylandı!

Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi /100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına ilişkin çeşitli kurum, kuruluş ve vatandaşlar tarafından iletilen itirazlar Bakanlıkça değerlendirildi ve yeni düzenlemeler yapılan plan onaylandı.

Bozcaada imar planı neden iptal edildi?

BOZCAADA’nın yüzde 90’ını yapılaşmaya açacak olan plan, çevrecilerin itirazları üzerine iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adaların yapılaşma baskısı altında kalmaması için yeni düzenleme yaptık." dedi..

Bozcaada-Gökçeada imar planına meslek odaları dava açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bozcaada ile Gökçeada’nın yüzde doksanını ‘bağ evi’ adı altında imara açılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına meslek odaları tarafından dava açıldı.

Bozcaada Beylik Koyu ihalesi iptal edildi!

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi’nde bugüne kadar bakir kalan, doğal güzellikleri ve eşsiz denizi ile dünyaca ünlü koylar, özel sektöre açılması için ihale edilmişti...

Bozcaada koyları imara açılacak mı?

Bozcaada koylarının özel sektöre açılmasına tepkiler sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı açıklamada koyların 'hiçbir şekilde imara açılmayacağını', deniz kenarlarının kiralanacağını ve sadece şemsiye ve şezlong ücreti talep edileceğini duyurdu

Bozcaada koylarına 17 kiralama başvurusu geldi!

Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100 bin ölçekli imar planı ile gündeme gelen Bozcaada'da 2 Mayıs 2013 tarihinde yeni yönetmelik sonrası Bozcaada'nın bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için 17 başvuru yapıldı.

Bozcaada imar planı için 31 bin 971 imza toplandı!

Bozcaada imar planı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediye'nin çalışması beklenirken internette de imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan kampanya ile 31 bin 971 destekçiye ulaşıldı.

Bozcaada imar planı ile ikiye bölündü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Kuzey Ege’nin en canlı turizm merkezi bozcaada’da yeni imar planının uygulanması için sunduğu referandum önerisi adada büyük yankı uyandırdı.

Bozcaada'nın gündemi imar planı referandumu!

Yeni imar planı için gündeme gelen referandum önerisi Bozcaada’da halkı iki gruba ayırdı. Plana “Evet” diyen adalılar, “Hayır” diyenlerin çoğunun adaya sonradan yerleşen İstanbullular olduğunu söylüyor...

Bozcaada koyları imarı Haberi

Bozcaada koyları imarı

Bozcaada'da, bu kez de bakir koyların işletilmesinin özel şahıslara devredilmesi gündeme gelince yatırımcılar, gözünü adanın bakir kalmış koylarına dikti. Adanın dünyaca ünlü Ayazma, Sulubahçe, Habbele, Beylik gibi bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 17 başvuru yapıldı. Kiralanan koyların, plan gerekmeksizin 150 metre arayla 6 metrekare büyüklüğünde büfelerin yanı sıra şezlong, şemsiye, duş, gölgelik, soyunma kabinleri ile fosseptik gerektirmeyen seyyar tuvalet yapılarak işletileceği öğrenildi. 


Bozcaada ile ilgili çıkan haberler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yazılı açıklama yaptı. İşletmeye açılacak koylarda şemsiye, şezlong gibi hizmetlere ücret talep edileceği belirtildi. Yapılacak büfe ve burada verilecek ücretli hizmetlerden bahsedilmeyen açıklamada, şöyle denildi: 

'Halkın kullanımına açık' 

"Alan kullanımından doğan habitat bozulmalarının rehabilite edilebilmesi, atık su ve katı atıkların günlük bertaraf edilmesinde...