02 / 05 / 2024

bozcaada turizm

bozcaada turizm

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, kruvaziyer gemilerin gelecek yıl mayıs ve ekim aylarında Bozcaada ilçesine 11 sefer düzenleyeceğini söyledi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz durumu değerlendirdi.

Bozcaada'da kruvaziyer turizmi gelişiyor!

Karanvan Turizm Genel Müdürü Baltazzi: "Bozcaada'ya önümüzdeki yıl mayıs ve ekim aylarında 11 sefer düzenlenecek. Gemiler adanın yaklaşık 1 mil açığında demir atacak. Yolcuların 150 kişilik tender botlarla adaya çıkmaları sağlanacak" dedi.

Bozcaada ünlüler ve sanatçıların gözdesi oldu!

Bozcaada, ünlülerin gözdesi haline geldi. İş, sanat ve medya dünyasından birçok isim yaz tatilini geçirmek amacıyla Bozcaada'dan ev satın alıyor; yatırım yapmak amacıyla arsa alıyor ..

Bozcaada turizmi dünyaya açılıyor!

Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, adada, turizmin uluslararası boyuta ulaşması için "Bozcaada 'nın Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" projesini hazırladıklarını belirterek, "Projeyle sezonumuzu 6-7 aya çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Bozcaada yapılaşma baskısıyla karşı karşıya kaldı!

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Bozcaada’da silueti bozan yapılar için yeni plan hazırlanacak!

BOZCAADA turizminin geliştirilmesi için bir turizm master planı hazırlamak isteyen Bozcaada Belediyesi, Ocak 2016’da Batman Üniversitesi’yle bir protokol imzaladı. Ardından üniversiteden bir ekip Bozcaada’ya giderek incelemelerde bulundu.

Bozcaada’da trafik devrimi!

Çanakkale’nin Kuzey Ege’deki turizm merkezi Bozcaada’da, İlçe Trafik Komisyonu ‘devrim’ niteliğinde kararlar aldı. Trafik kargaşasını önlemek için ada merkezi, turizm sezonu boyunca araç trafiğine kapatıldı.

Bozcaada'da imara açılan alan azaldı!

Bozcaada ve Gökçeada'yı 'bağevi' adı altında imara açan düzenleme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın revize edip onayladığı 1/100 bin ölçekli plandan çıkarıldı. Ancak özellikle Gökçeada 'turizm alanı' adı altında imara açılıyor.

Bozcaada'da kruvaziyer turizmi canlanıyor!

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, kruvaziyer gemilerin gelecek yıl mayıs ve ekim aylarında Bozcaada ilçesine 11 sefer düzenleyeceğini söyledi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz durumu değerlendirdi.

Bozcaada'da kruvaziyer turizmi gelişiyor!

Karanvan Turizm Genel Müdürü Baltazzi: "Bozcaada'ya önümüzdeki yıl mayıs ve ekim aylarında 11 sefer düzenlenecek. Gemiler adanın yaklaşık 1 mil açığında demir atacak. Yolcuların 150 kişilik tender botlarla adaya çıkmaları sağlanacak" dedi.

Bozcaada imar planı ile ikiye bölündü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Kuzey Ege’nin en canlı turizm merkezi bozcaada’da yeni imar planının uygulanması için sunduğu referandum önerisi adada büyük yankı uyandırdı.

Bozcaada sit alanı imara açılıyor!

Doğal sit alanı Bozcaada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/25 bin ölçekli nâzım imar planı ile bağevi, tarımsal fabrika ve turizm alanı adı altında yeni yapılaşmaya açılıyor...

Bozcaada 1/25 bin ölçekli nâzım imar planı ile yapılaşmaya açılıyor!

Bozcaada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı planla bağevi, tarımsal fabrika ve turizm alanı adı altında yeni yapılaşmaya açılıyor. Bakanlık 1/25 bin ölçekli nâzım imar planını 25 Mart 2013’te hazırladı.

Bozcaada'da yapılaşmaya açılan yerlerden bazıları kamuya ait çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı yeni Bozcaada planında, yapılaşmaya açılan kıyılar üzerinde bulunan arazilerden bazıları kamuya ait çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, arazileri otel yapımı için kullanacak...

Bozcaada Conde Nast Traveler'in anket listesine giremedi!

Geçen yıl Amerikan gezi dergisi Conde Nast Traveler’in anketinde Avrupa’nın en iyi 8. adası seçilen Türkiye'nin önemli turizm merkezi Bozcaada, bu yıl dergideki anket listesine dahi giremedi...

bozcaada turizm Haberi

bozcaada turizm

Baltazzi Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kruvaziyer turizminin ekonomik getirileıini sayısal verileri ortaya koyarak paylaştı. 

Ege'yi de içine alan Akdeniz çanağının, toplam kruvaziyer turizmi pastasının yüzde 72'sini oluşturduğunu aktaran Baltazzi, geçen yıl Türkiye'ye bin 700 civarında sefer düzenlendiğini belirtti. 


Yunanistan ve Türkiye'yi kruvaziyer turizmi alanında karşılaştıran Baltazzi, komşu ülkenin bu sektörden ciddi gelir elde ettiğini vurguladı. 


Baltazzi.Türkiye'nin de kruvaziyer sektöründe gelişime açık bir ülke olduğunun altını çizdi. 

Bozcaada'nın Ege'deki Yunan adalarına yakınlığı ve İstanbul'a geçiş yolu üzerinde bulunması nedeniyle kruvaziyer sektörü için önemli bir noktada olduğunu söyleyen Baltazzi, adaya gelecek yıl mayıs ayından itibaren test amaçlı ziyaretlerin yapılacağını bildirdi. 


Yolcuların adaya nasıl çıkış yapacağı konusunda katılımcıları aydınlatan Baltazzi. şu bilgileri paylaştı: "Tender Limanı dediğimiz sistemle yolcuların adaya çıkışını sağlayacağız. Yani, gemiler...