14 / 05 / 2024

Brezilyada kinetik enerjiyle aydınlanan saha

Brezilyada kinetik enerjiyle aydınlanan saha

Brezilya ' da şimdilerde farklı bir futbol heyecanı yaşanıyor. Rio de Janeiro kentinin banliyösünde dünyada futbolcuların ayaklarıyla ürettiği enerji sayesinde aydınlanan ilk sahanın açılışı yapıldı...

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası!

Soğukların başlaması ile birlikte doğaz gaz tüketiminde artış oldu. Daha az enerjiyle daha fazla ısı elde etmek için yapılması gereken noktalar var. İşte doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası...

Mehmet Göçmen: Yabancı gelmezse cebe para girmez!

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, "Yabancı fonlar olmadığı takdirde Emlak Bankası'nı da kursanız, enerjiyle ilgili başka fonlar da oluştursanız cebinize bir para girmeyecek. Olmayan parayı hangi cebe koyarsanız koyun aynıdır" dedi.

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 

Binaların çatılarında üretilen elektrik faturayı düşürecek!

Kamuoyunda çatı mevzuatı olarak bilinen düzenlemeyle, Türkiye'de binaların çatı ve cephelerine kurulacak güneş panellerinden sağlanacak enerjiyle tüketicilerin elektrik faturaları düşecek..

Apple Kaliforniya Campus 2 binası 2017'de tamamlanacak!

Apple'ın önümüzdeki yıl taşınmayı planladığı Kaliforniya'daki yeni merkez binası Campus 2'nin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor. İnşaatının hızla devam ettiği bina enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir enerjiyle karşılayacak.

Ekovilla: Doğayla bütünleşmiş yeni nesil ev!

Doğayla bütünleşik sürdürülebilir bir yaşam hedefiyle yola çıkan Ekovilla, güvenli, doğal ve yenilenebilir enerjiyle yaşanılan bir ev anlayışını Türkiye’ye kazandırıyor. Ekovilla, doğayla birlikte yaşayan ve nefes alan yapılar oluşturuyor.

Az enerjiyle çok ısınmak mümkün mü?

Çanakkale’de yaşayan, M.Sayılgan adlı vatandaş, yüksek doğal gaz faturalarına, yenilikçi çözümler getiriyor. Çevresinde mucit diye tanınan Muhterem Sayılgan, ‘’KOMTAS’’ adlı geliştirdiği ürünüyle az enerji ile çok ısınmanın mümkün olabileceğini kanıtladı

Yozgat Sorgun'da konutlar jeotermal enerjiyle ısınacak!

Türkiye’nin önemli yer altı jeotermal kaynaklarına sahip olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi ile aylık yaklaşık 220 liraya evlerini ısıtıyorlar.

Kağıthane'de park ve meydanlar yenilenebilir enerjiyle donatıldı!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, park ve meydanlarda aydınlatma amacıyla rüzgar ve güneş enerjisini kullandıklarını belirterek, 2 parkta başlattıkları bu çalışmayı, faydasını görünce diğer alanlarda da uyguladıklarını bildirdi.

Türkiye'nin stratejik önemi enerjiyle artacak!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi Raporu'nda, Türkiye'nin, petrol ve doğalgaz iletiminde önem kazanan stratejik bir konumda olduğu belirtildi.

Akça Enerji, rüzgar ve jeotermal enerjiyle büyüyecek!

Akça Holding 'in enerji üretim olu olan Akça Enerji Üretim A.Ş yatırımlarını rüzgar enerjisine yoğunlaştırdı.

Brezilyada kinetik enerjiyle aydınlanan saha Haberi

Brezilyada kinetik enerjiyle aydınlanan saha

Rio de Janeiro'da futbolcular koştukça oluşan kinetik enerjiyle aydınlanan sahanın açılışını yapan Pele "Brezilya'nın futbol aşkı bilimle buluştu" dedi.


Brezilya'da şimdilerde farklı bir futbol heyecanı yaşanıyor. Rio de Janeiro kentinin banliyösünde dünyada futbolcuların ayaklarıyla ürettiği enerji sayesinde aydınlanan ilk sahanın açılışı yapıldı. Futbolcuların hareket etmeleriyle ortaya çıkan kinetik enerjiyi muhafaza eden sahanın açılışını ünlü Brezilyalı eski futbolcu Pele yaptı. Pele, "Tüm dünya her yıl Brezilya'dan yeni hangi yıldız futbolcunun çıkacağını merak eder. Ancak bundan sonra Brezilya'nın futbol aşkını bilimle nasıl buluşturduğu da merak konusu olacak" dedi. Saha, gündüz vakitlerinde enerjisinin yüzde 80'ini güneş panellerinden alıyor. Zemini kötü hava şartlarına dayanıklı özel yapım döşemelerle donatılan saha geceleri ise futbolcuların koşmalarıyla ortaya çıkan kinetik enerji ile ışıl ışıl oluyor. Sıra dışı saha...