09 / 05 / 2024

Brezilyalı inşaat şirketine ceza

Brezilyalı inşaat şirketine ceza

Brezilyalı inşaat şirketi Odebrecht'e mahkeme 2.6 milyar dolarlık ceza verdi. Verilen cezanın 2,39 milyar dolarlık bölümü Brezilya'ya, kalan para ise İsviçre ve ABD'ye ödenecek.

Ankara'da inşaat şirketine 2 milyon TL'lik dolandırıcılık şoku!

Ankara’nın ünlü inşaat firması ADN Atlas Yapı’nın sahibi olan İş insanı Ahmet Kocaman, şirketi iş ortaklarından Veysel Altun’a devrettikten birkaç ay sonra geri aldı. Devir işlemlerinden sonra Kocaman, haciz memurlarını kapıda gördü.

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

Arda Turan ve kardeşine ait inşaat şirketine 2 milyon TL'lik tazminat talebi!

İki sene önce Sütlüce'de, Arda Turan ve kardeşine ait inşaat firmasının kazı çalışmaları yaptığı esnada çevrede bulunan binalar hasar görmüş, bir otele de mühür vurulmuştu. Otelin işletmecisi, Turan kardeşlerin inşaat şirketinden tazminat talep etti. 

Ronaldinho'ya izinsiz inşaat yaptırdığı gerekçesiyle haciz!

Dünyaca ünlü, Brezilyalı eski futbolcu Ronaldinho'nun kıymetli eşyalarına, Brezilya'da izinsiz inşaat yaptırdığı gerekçesiyle haciz konuldu..

Brezilyalı inşaat devi Odebrecht'e 2.6 milyar dolarlık ceza!

Brezilyalı inşaat şirketi Odebrecht'e mahkeme 2.6 milyar dolarlık ceza verdi. Verilen cezanın 2,39 milyar dolarlık bölümü Brezilya'ya, kalan para ise İsviçre ve ABD'ye ödenecek.

Haldun Bilek’in inşaat şirketine kayyum atandı!

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan müteahhit Haldun Bilek’in inşaat şirketine kayyum atandı.

Tokay Zile'de inşaat şirketine satılan çocuk parkının resmini çekmek yasak!

Tokat’ın Zile ilçesinde mahallelilerin itirazlarına rağmen inşaat yapılmak üzere satılan ve hafriyat işlemine başlanan çocuk parkının etrafında adeta sıkıyönetim ilan edildi.

Acun Ilıcalı Levent'teki şirketine kaçak inşaat mı yaptı?

Medya patronu Acun Ilıcalı'nın şirket binasına 126 metrekare kaçak ilave inşaat yaptığı iddia edildi. İnceleme yapan yerel ve il belediyesi dava açtı. Ilıcalı'nın 5 yıla kadar hapsi istendi.

Reklamdan kazandığı paraları kendi inşaat şirketine yatırıyor!

Adwatch şirketinin yaptığı, 'reklamların hatırlanma oranları' araştırmasında, Kıvanç Tatlıtuğ'dan sonra en çok hatırlanan ikinci isim olan Sertab Erener, reklamdan kazandığı birikimini Demir Demirkan'la birlikte kurdukları inşaat şirketine yatırıyor..

Yaşar Öztürk İnşaat şirketine ihalelere katılma yasağı kararı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Yaşar Öztürk İnşaat şirketine ihalelere katılma yasağı verdi...

Toki Arena'nın yanındaki inşaatı Eroğlu'na sattı!

Toki, Galatasaray'ın amatörler için salon yapmayı planladığı Türk Telekom Arena'nın yanındaki araziyi bir inşaat şirketine verdi.

Sabancı Grubu, inşaat yasağı olan arazisini Yapı Konut'a sattı

Sabancı Grubu, inşaat yasağı olan arazisini Yapı Konut şirketine sattı. Araziyi Maltepe Belediyesi'ne şartlı bağışla veren şirket, böylece yasağı kalkan araziyi alıp konut yapmayı planlıyor

Nakliyat İnşaat şirketine 600 bin TL para cezası!

Nakliyat İnşaat Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Limited şžirketine, madeni ya lisansı tadilinde sahte gayri sıhhi müesseselere ait açılma ruhsatı kullandığı için 600 bin lira idari para cezası verdi  

Brezilyalı inşaat şirketine ceza Haberi

Brezilyalı inşaat şirketine ceza

Brezilya'nın en büyük yapı ve inşaat şirketi  Odebrecht'in, 13 ülkede yetkililere rüşvet vermekten dolayı toplam 2,6 milyar  dolar ceza ödeyeceği duyuruldu. 



Odebrecht ile davacılar arasında geçen aralık ayında varılan  uzlaşmanın ardından, şirketin ödeyeceği ceza miktarının toplam tutarı bugün  açıklandı.


New York'un Brooklyn bölge mahkemesinde alınan kararın ardından Yargıç  Raymond Dearie, Odebrecht'in ödeyeceği ceza miktarını açıkladı. Buna göre şirket,  Brezilya'ya 2,39 milyar, İsviçre'ye 116 milyon, ABD'ye de 93 milyon dolar olmak  üzere toplam 2,6 milyar dolar ceza ödeyecek.


Odebrecht, geçen yılın aralık ayında, yolsuzluk skandalına karıştığı  için özür dilemiş, bunun ardından şirketin eski üst düzey yöneticileri ve  yetkilileri tutuklanmıştı.