28 / 04 / 2024

Acun Ilıcalı Levent'teki şirketine kaçak inşaat mı yaptı?

Acun Ilıcalı Levent'teki şirketine kaçak inşaat mı yaptı?

Medya patronu Acun Ilıcalı'nın şirket binasına 126 metrekare kaçak ilave inşaat yaptığı iddia edildi. İnceleme yapan yerel ve il belediyesi dava açtı. Ilıcalı'nın 5 yıla kadar hapsi istendi.



Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri A.Ş. sahibi Acun Ilıcalı hakkında, Kentsel Sit alanında kalan Beşiktaş'taki şirket binasına 126 metrekare kaçak ilave inşaat yaptığı iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Beşiktaş Levent Mahallesi'ndeki şirket binasına 126 metrekare kaçak ilave inşaat yaptığı tespit edilen Acun Ilıcalı hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Acun Ilıcalı, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; Beşiktaş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Levent Mahallesi Hayat Sokakta'ta bulunan Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri A.Ş.'ye ait şirket binasında, bodrum kat hizasında bulunan yaklaşık değeri 10 metrekare olan alanı kapatarak binaya eklediği, Kentsel SİT alanı olan bölgede izinsiz ve ruhsatsız 126 metrekare inşat faaliyetinde bulunduğunu belirledi. Belediye ekipleri "yapı tatil tutanağı" düzenleyip 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu ve İmar Kirliliği'ne sebep olma suçu kapsamında savcılığa da suç ihbarında bulundu. 



DAVA AÇILDI 

Ilıcalı hakkında yürütülen soruşturma sonunda, "imar kirliliğine neden olmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 



Takvim - Dilek Yaman


Geri Dön