16 / 05 / 2024

brüt ne demek

brüt ne demek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini vurguladı. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yaparak vatandaşı yanıltan suçlu sayılarak cezalandırılacak.

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek?

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek? soruları pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. İşte araştırılan yanıtlara dair detaylar!

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?

Doğalgaz yardımı alan kişilerin merak edip araştırdığı bazı hususlar bulunuyor. Onlardan biri de “Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?” şeklinde sorulan sorular olmaktadır. İşte o yanıtlar!

Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?

Kızılbük GYO hisselerine gelen tedbir kararından sonra vatandaşlar, hisseye tedbir kararı ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan biri olan paladyum binlerce kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

TÜFE’ye endeksli tahviller özellikle enflasyonda yükseliş beklenen bu dönemde oldukça yoğun ilgi görüyor. Peki Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor?

İbraz kelimesi genellikle resmi kurum işlemlerinde karşımıza çıkan terimler arasında yer alıyor. Şirketler, siyasetçiler ve sendika ve federasyonlar resmi toplantıda önemli belgeleri ibraz ediyor. Peki, İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor? İşte yanıtı…

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek? İmar planı askıya çıkması ne demektir? İmar planı askı süresi nedir? İşte tüm merak edilenler...

İskan ne demek?

İskan özellikle yapılar için çok sık kullanılan kelimeler arasındadır. Türkçede yaygın şekilde kullanılsa dahi anlam açısından pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, İskan ne demek? İskan nedir? İşte merak edilen soruların cevabı…

brüt ne demek Haberi

brüt ne demek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat şirketleri tarafından hayata geçirilen gayrimenkul projelerinin satışlarında müşterilerle paylaşılan ‘kullanım alanları’ konusunda yeni bir düzenleme hazırladı. 81 ilin valiliğine Bakan İdris Güllüce’nin imzası ile gönderilen yazıda müteahhitlerin gayrimenkul alımlarında vatandaşın ‘kandırılma’ yoluyla kafa karışıklığına neden olduğu gerekçesiyle tanım dışı bilgilendirme yapmayan firmaların ‘suç işleyeceği’ bildirildi. 


Bundan böyle gayrimenkul projelerinde sosyal alan, otopark, galeri boşlukları ve eklentiler gibi ortak alanlar gelişigüzel ‘brüt metrekare’ olarak satış şartnamesine eklenemeyecek. 


Net ve brüt alanların tanımı sözleşmelerde tam olarak gösterilecek. Bakanlık bu doğrultuda alım-satımı yapılacak konutlara ait mimari projenin ilgili kat planlarının sözleşmeye eklenmesi, sözleşmelerde bağımsız bölüm metrekaresi ile varsa eklenti ve ortak alanların metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesini şart koştu.


YENİ TANIMLAR ŞÖYLE OLACAK


BAĞIMSIZ BÖLÜM BRÜT ALANI: Duvarlar, kolonlar, sıva payları, merpen...