17 / 05 / 2024

btk demiryolu ne zaman açılacak

btk demiryolu ne zaman açılacak

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan demiryolu ağlarını birleştirecek olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattında sona yaklaşılıyor. Demiryolu hattı projesinin yüzde 85’i tamamlandı. Hattın açılması ile yıllık 1 milyon yolcu taşınması hedefleniyor...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

Aksaray-Çakmak demiryolu projesinin inşası ne zaman başlanacak?

Aksaray-Çakmak arası demiryolu projesinin inşasının ne zaman başlayacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Sivas demiryolu projesinde son durum ne?

Ankara-Sivas demiryolu projesi kapsamındaki güvenlik tünelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesi ne zaman yapılacak?

Projesi tamamlanan Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesinin ne zaman yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesine aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası demiryolu hattı projesi TBMM'de

Giresun'un Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak demiryolu projesindeki güzergahta yer almaması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nda sona yaklaşıldı!

839 km uzunluğundaki Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesinde sona yaklaşıldı. Hat, İpek yolunu yeniden canlandırmak amacıyla hayata geçirildi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu kesintisiz seferler için gün sayıyor!

Geçtiğimiz ay test sürüşleri yapılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesi kesintisiz seferler için gün sayıyor..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında son durum!

Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattının, Doğu ile Batı arasında bir köprü olduğunu belirtti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne ilişkin, "İnşallah kısa sürede bitirerek Londra'dan, Pekin'e demiryolunu kesintisiz hale getireceğiz." dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bu ay hizmete açılacak!

Demir İpek Yolu Projesi kapsamında Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı projesi bu yaz hizmete alınacak.

18 şehir yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanıyor!

Türkiye'de 2023 yılına kadar ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 il, yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanacak.Hizmet vermeye başladığından bu yana büyük ilgi gören YHT'lerde bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 29 milyonu buldu.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda test sürüşleri başlıyor!

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi'nin tamamlanmasıyla Asya ile Avrupa arasındaki demiryoluyla seyahat süresi 15 güne inecek. Projenin bitiminden sonra Avrupa ile Orta Asya arasındaki yük taşımacılığının tamamının demiryoluna kaydırılması hedefleniyor.

btk demiryolu ne zaman açılacak Haberi

btk demiryolu ne zaman açılacak


Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan demiryolu ağlarını birleştirecek olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattında sona yaklaşılıyor. Demiryolu hattı projesinin yüzde 85’i tamamlandı.


BTK Demiryolu hattı çalışmlarını ve gelinen son noktayı yakından takip eden AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, proje tamamlanmasoyla birlikte ilk aşamada yıllık 1 milyon yolcu ve 6.5 milyon ton yük taşınacağını belirttiler.


Milletvekilleri Arslan ve Prof. Dr. Kılıç, Türkiye ile Gürcistan arasında doğrudan demiryolu bağlantısı kurmayı amaçlayan Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinin yüzde85’i tamamlandığını, yaklaşık 500 milyon dolar maliyetli projenin 295 milyon dolarını Türkiye'nin karşıladığını, 105 kilometrelik demiryolu hattının, Kars ile Gürcistan sınırı arasında kalan 76 kilometrelik kısmının yapımını ise Türkiye gerçekleştirdiğini söylediler.


AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, “BTK Demirryolu hattı projesinin...