16 / 05 / 2024

buca De Jong Köşkü

buca De Jong Köşkü

Buca Belediyesi, özel üniversite hastanesinin kiracısı olduğu De Jong Köşkü'nün bahçesine inşa edilen üç kaçak binayı yıkmak için, davanın sonucunu bekliyor.

İzmir'de 2 arsa satılacak! Fiyatları resmen dudak uçuklatıyor!

İzmir İli Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca Zafer Mahallesi'nde iki arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Son dakika! Peş peşe deprem! Şimdi de Akdeniz 4.2 ile sallandı!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz’de 4.2 şiddetinde deprem oldu. Öte yandan, dün gece saat 23.53’te de İzmir’in Buca ilçesinde 4.0 şiddetinde deprem olmuştu.

Buca Belediyesi İzmir'de 4 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca'da yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 10 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir'de KDV'den muaf 2 arsa satılacak! Foça ve Buca'da 8 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Balçova Emlak Müdürlüğü ve Taşınmaz Geliştirme ve İmar Takip Emlak Müdürlüğü, İzmir Buca ve Foça'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı.

İzmir'de 12 adet arsa satılıyor! 900 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Bornova ve Buca ilçelerinde yer alan 12 adet arsayı 900 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Peki İzmir'de yer alan arsaların ihalesi ne zaman? 

Buca Metrosu'nun ihalesine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı meclis oturumunda Buca Metrosu ihalesi gündem oldu. AK Partili üyeler 529 milyonluk farka dikkat çekerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de iddiaları yanıtladı...

Üçyol–Buca Metrosu'nun ihale süreci tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa edeceği ve şehir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nun yapım ihalesinin değerlendirme sürecinde sona gelindi. Yapılan açıklamada, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş’nin sözleşmeye davet edileceği duyuruldu.

Üçyol–Buca Metro Hattı'nın son ihalesi 6 Eylül'de!

İzmir halkının merakla beklediği Üçyol–Buca metrosu için ihale tarihi belli oldu. 13 firmanın yarışacağı metronun ihalesi 6 Eylül'de gerçekleşecek. 

İzmir'in konut satışlarında Buca ilk sırada!

TUİK  Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İzmir'de 4 bin 659 konut satıldı. Konut satışlarında il genelinde en çok satış Buca'da gerçekleşti.

Şehir Plancıları Odası'ndan İzmir Buca'daki imar planı değişikliğine ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan sonra Buca'da yapılan nazım planı değişikliği yeni tartışmalara sebep oldu. 

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımı TBMM'de!

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımına ve yeniden yapımına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üçyol-Buca Metro Hattı'nda son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2020'de inşaatına başlanacağı söylediği Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalarının başlamadığı iddia edildi. Peki, metro hattında son durum ne? 

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

buca De Jong Köşkü Haberi

buca De Jong Köşkü

De Jong Köşkü'nün bahçesine, doğal sit alanı olmasına rağmen inşa edilen binaları yıkmak için Buca Belediyesi'nin, iptal davasının sonucunu beklediği ortaya çıktı. Egeli Sabah'ın "Paralel Yapı ranta kondu" başlıklı haberinin yankıları sürüyor. Paralel Yapı'ya yakınlığıyla tanınan özel üniversite hastanesi 15 Haziran 2012'de 10 yıl süreyle İzmir'in en önemli tarihi yapılarından 45 bin metrekarelik bahçesi bulunan 150 yıllık tarihi De Jongh Köşkü'nü SGK'dan kiraladı. Üniversite, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu'nun kararıyla korunması gereken kültür varlığı olarak tescil edilen De Jongh Köşkü'nün bahçesine doğal sit alanı olmasına rağmen yeni binalar inşa etti. 2863 Sayılı Yasa'nın 17. maddesine göre "bir alanın koruma kulunca sit alanı olarak ilanı, bu alandaki imar planı uygulamasını durdurur" hükmü nedeniyle Buca Belediyesi tarafından projeye onay...